Gala Fonds Gehandicaptensport 2016

Na zes weken die hard stalken, irriteren, zeuren, maar vooral stemmen werven voor de verkiezing Sporttalent van het jaar, was het dan eindelijk zover: het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport 2016 van Fonds Gehandicapten Sport. 

De avond begon natuurlijk al een week eerder, met de zoektocht naar een jurk en de beslissing wie ik nou eigenlijk mee ging nemen. Uiteindelijk werden het mijn ouders, dus nog even een jurk voor moeders gezocht en toen was het tijd voor het optutten, want we blijven vrouwen natuurlijk.

 

Na non-stop file te hebben gehad, uiteindelijk in Amsterdam aangekomen. Daar werden we opgewacht door Jiske Griffioen en Bibian Mentel en een aantal mensen van Fonds Gehandicaptensport. 

 

De andere finalisten, enkele jury-leden en wat bekende mensen uit de sportwereld ontmoet natuurlijk, voordat het tijd was om naar de tafel te gaan. Hier begon op het podium rapper Typhoon met een indrukwekkend verhaal over doorzetten ondanks de tegenslagen. Dione de Graaff was de host van de avond en begon daarna de avond.

 

Het voorgerecht werd geserveerd (Ron Blaauw verzorgde het eten, wauw!) en daarna was het de beurt aan de finale van de verkiezing. De zenuwen begonnen nu wel redelijk toe te slaan, zoals je je waarschijnlijk wel voor kan stellen. 

 

Eenmaal op het podium, in spanning, kregen we allemaal nog wat vragen. André Cats vertelde nog kort een verhaaltje en daarna kreeg hij de envelop met de uitslag. En de winnaar was... Benjamin!

 

Een teleurstelling voor mij natuurlijk (en voor Pim, de andere finalist), but you can't have it all. Met de cheque en de bos bloemen het podium weer af en verder met de avond, nadat ik nog even wat lieve woorden kreeg van Esther Vergeer en Monique Kalkman. Dat maakte het een beetje makkelijker! 

Eerst even kort hoe ik eigenlijk deze verkiezing ben in gerold... Een week voor het stemmen moest gaan beginnen werd ik naar de computer geroepen door mijn ouders voor een verrassing. Nieuwsgierig als ik ben, kwam ik er gelijk aan natuurlijk. Zij hadden mij opgegeven, omdat ze vonden dat ik me zo goed had ontwikkeld in de tennis, maar ook mentaal. In eerste instantie vond ik het doodeng zo'n verkiezing, want aandacht is niet mijn sterke kant. Maar naarmate we bezig waren, werd ik fanatiek (want zo ben ik dan ook wel weer) en stonden we binnen no-time eerste. Door naar de halve finale en na een super eind-sprint, daar op twee stemmen na tweede geworden en dus door naar de finale. Deze was op het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Amsterdam Arena.

Daarna kwam Jiske een stukje voorlezen uit haar boek en haar verhaal vertellen over Rio en de moeilijke tijden die het leven met zich meebrengt. Dit deed de Schotse bergbeklimmer, Jamie Andrew, ook. Dat was een ontzettend indrukwekkend verhaal, waar je toch wel even stil van bent en ook blij bent met wat je hebt.

 

Na het hoofdgerecht was de veiling aan de beurt. Het duurde even voor het opgang kwam, maar daarna leek het toch positief te worden voor Fonds Gehandicaptensport. De eindshow werd gegeven door de meiden van O'Gene! Super gaaf om in het echt te zien en te horen, het bracht ook wel wat leven in de brouwerij! 

Het eindbedrag dat is opgehaald op de avond werd laten zien als laatste, o.a. met Jetze Plat. Het bedrag was groots, maar liefst 471.000 euro!

Al met al een geweldige avond gehad natuurlijk, maar de teleurstelling overheerste wel, dat moet ik toch eerlijk zeggen (nog steeds wel een beetje eigenlijk)!


After die hard stalking, annoying, whining and making sure people voted, six weeks later it was time to attend the gala. I reached the finale of the election and it was time for the Dutch Gala in favour of Disabled Sports, organised by Gehandicapten Sport.

First of all, a short summary to tell you about the election... One week before the voting had to start, my mom called me to the computer for some sort of suprise. Curious as I am, I "ran" to the computer. My parents enrolled me in the election to become Sports Talent of the year. They were proud of me and of the way in which I developed, mentally as well in tennis. At first, I was not really enthousiastic about this election, because I do not really like al the attention. But along the way, I started to enjoy it and I started giving my all for it. In no time, we were first and through to the semi finals and later to the finale. This was at the Dutch Gala in Favour of Disabled Sports.

The night began one week earlier, because I had to buy a gown of course and had to make the decision of who I was going to take with me. In the end, I took my parents with me and we had some last minute shopping to do for my mom. Some make up here and there and we were ready to go.  

 

After non-stop traffic jams, eventually we arrived in Amsterdam. At the entrance, we met Jiske Griffioen and Bibian mentel, and some people who were working for Fonds Gehandicaptensport.

 

I met the other finalists, some jury members and a few well known sportsmen (and women) and after that it was time to find our table. Rapper Typhoon started the evening with an impressive speech and rap, about life and it's misfortune, but also opportunities. Dione de Graaff was the hostess.

 

The entrée was servered by Ron Blaauw and it was amazing. After finishing the first course, it was time to announce the winner of the election. The nerves were getting to me, as you can imagine.

 

Once on stage, everyone could feel the tension and we all had to answer some questions. André Cats told a short story about the election and after that he received the envelope with the results. And the winner was... Benjamin!

 

Of course, this was quite the disappointment for me (and for Pim, the other finalist), but you can't have it all. With a cheque and some flowers, we left the stage and the night continued as it was supposed to. I got some sweet and comforting words from Esther Vergeer and Monique Kalkman, which made this loss a little better.

After this, it was Jiske her turn to read a bit from her book and to tell her story about her journey to Rio. She also enlightened us about the trouble in her life, that made her road to the top a little more difficult than it had to be. Scottisch mountainclimber, Jamie Andrew, told his story as well. This was very impressive and once he was finished, you could not be anything but happy with what you have got in life.

Main Course was served and then the auction started. It took some time to get the crowd going, but once this was done, it seemed to become quite a positive night for the disabled athletes. The endshow was given by the girls of O'Gene.

 

At the end of the night, the benefit from the auction was presented to the organisation, by Jetze Plat. The amount was huge, 471,000 Euros!

 

In the end the night had been amazing, but the disappointment dominated the evening and it still does actually. :(


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!