ITF Future Vilamoura Open 2017

Op woensdag, na een klein beetje laatste inpakstress, vertrokken we naar Rotterdam - The Hague Airport, om zo richting Faro te gaan. Voor het eerst vliegen met een tennisrolstoel, tennistas en bagage was best even een opgave, maar het is natuurlijk gewoon gelukt. Een kleine vertraging zorgde ervoor dat we een kwartiertje te laat vertrokken, maar we hadden een snelle vlucht, dus de aankomsttijd was als geplanned: 18:30. We (hierbij heb ik het over mijn moeder en mijzelf, even goed om te laten weten misschien) werden op het vliegveld opgewacht door mijn opa en oma die in Portugal wonen, dus we verblijven niet in het spelershotel deze keer. Eenmaal in het huis even nog een hapje gegeten en nu lekker vroeg naar bed, ondanks een beetje stress, omdat ik de draw nergens kan vinden. Maar dat zien we morgenochtend wel, gewoon lekker op tijd het bedje weer uit.

 

Tot morgen!

Gister naar bed gegaan met een beetje stress, vanochtend op dezelfde manier wakker geworden haha. Maar na wat gedoe waren we erachter dat ik om 10 uur moest spelen. Het was een ontzettend regenachtige dag, met ook veel wind en daardoor een belletje of het wel doorging. De wedstrijd werd verplaatst maar 13:00 uur en dus gingen we ruim op tijd op weg. Eenmaal aangekomen op de club, een smsje dat de wedstrijd gecancelled werd. Het was dan ook erg nat en de banen konden vergeleken worden met een zwembad. Dus even wat lunchen en dan weer op weg naar huis voor nog een beetje extra rust, ik mag niet klagen. Nu is het afwachten hoe laat er morgen gespeeld gaat worden en of het 1 of 2 wedstrijden gaan zijn. Het weerbericht voor morgen is in ieder geval veelbelovend. Straks vroeg het bedje in en morgen weer vroeg op om nog even lekker te tennissen voor de wedstrijd.
Jullie horen het weer! 
Vandaag om 13:00 tegen Sanna Klindt en 16:30 tegen Alicia Edson. Klaar om te gaan inspelen, dat dacht ik in ieder geval. Ik zet mijn wielen op mijn stoel en trek ze er zo weer vanaf, oftewel de quick release assen gingen niet ver genoeg de stoel in om zo vast te klikken. Een onbekend en onverwacht probleem voor mij, maar na wat gezeur en gezoek uiteindelijk opgelost. Toch nog even inspelen en dat was erg fijn, want het waaide ontzettend hard en de banen waren wennen. 
13:00 de baan op tegen Sanna Klindt, nummer twee geplaatst. Gelukkig geen last van zenuwen en ik had er ook echt wel zin in! Lekker tennissen en het bleek ondanks de wind redelijk te gaan. De ballen gingen door de wind niet altijd daarheen waar ik dat wilde, maar de tegenstander had er natuurlijk ook last van. Ik kon mijn spel goed aanpassen op haar zwakke plekken en zo won ik mijn eerste internationale wedstrijd met 6-2 6-4. Daarna om 16:30 weer de baan op tegen Alicia Edson, opnieuw niet wetende wat te verwachten. De wind was wat gaan liggen en de temperatuur wat omhoog, ik vond het heerlijk. Het tennissen ging niet zoals ik dat wilde, maar dat kwam mede doordat de tegenstander vooral ballen blokte en mij het spel liet maken. Ik moest hier even aan wennen, maar al met al ging het redelijk. De wedstrijd viel mijn kant op met 6-1 6-2. 
Daarna weer lekker naar huis, want ik was goed verbrand in de zon. Zonnebrand heb ik gelijk in mijn tas gedaan voor morgen, oeps! Nu lekker even uitbuiken na het eten en dan weer optijd naar bed. Morgen wordt er gespeeld om 11:30. 
Ook dan vertel ik jullie weer over mijn dag, doei doei!
Ik werd wakker met zingende vogeltjes en een heerlijk zonnetje, het was alleen wat eerder dan verwacht. Maar wat een weer vandaag, geweldig! Boven de twintig graden en volop zon, wat wil je nog meer. Ik wilde weer vroeg op de vereniging zijn en zo gezegd zo gedaan, voor de eerste wedstrijden waren we er weer. Beetje rondkijken, beetje warmspelen (wat niet nodig was, want warm was het wel hoor), beetje genieten van de zon. 
11:30, hop de baan op, tegen de Birtse Sarah Gaisford. Ook van deze tegenstander had ik nog nooit gehoord, maar daar laat ik me niet door tegenhouden. Vol goede moed ging ik de baan op en dit heeft zich weer uitbetaald. De wedstrijd ging niet zoals ik wilde, mijn spel wilde er niet echt uitkomen, maar ook dit kwam mede door de tegenstander. Het werd uiteindelijk 6-0 6-0 en ik was erg tevreden over mijn sterke service, de rest was redelijk.Ondertussen is het avond en heb ik na mijn wedstrijd nog even genoten van de zon en de haven die bij de club in de buurt was. Morgen speel ik de wedstrijd om de eerste plek, tegen nummer 50 van de wereld en nummer 1 van Zweden, Rebecka Bellander. 
We gaan het weer zien en jullie gaan het weer horen! 
Dag 5 van de 5 is aangebroken en ik word heerlijk wakker met nog een zonnetje en nog meer vogeltjes dan gister. De zin is weer aanwezig en zenuwen laten nog even op zich wachten. Ik moest spelen om 10:30 dus waren we er netjes drie kwartier van te voren. Even ingespeeld, maar wat was het al warm, pfoe. 
Om 10:30 was het dan zover, de scheidsrechterstoel stond al klaar en mijn tegenstander en ik waren er ook klaar voor. Vijf minuutjes inspelen en toen gingen we beginnen. De Zweedse dames hebben een speelwijze waar ik echt aan moet wennen, redelijk vlak en veel blokken in plaats van doorslaan. De eerste set ging mijn service erg goed en gingen we gelijk op. 2-4, 4-4, 4-5, 4-6. En dat was dus de eerste set en ik voelde me al niet helemaal mezelf, vooral mentaal niet. De tweede set werd erg lastig en verloor ik met 2-6. Ik moet helaas zeggen dat het niet aan mijm tegenstander lag, maar dat ik vooral heb verloren van mijzelf. Als ik speel zoals ik kan, ga ik deze wedstrijd winnen, maar dat komt nog wel en ik kan niet wachten op de revanche.
Mijn eerste ITF toernooi, een tweede plek. Ik mag toch tevreden zijn denk ik! Op naar de volgende 💪🏼

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!