ITF 3 AVS Sante Open Sarreguemines 2017

English below

Dag 1.

Vertrekken om 10 uur met de auto naar Sarreguemines, Frankrijk, zo stond het op de planning en dus zo gebeurde het. Even de weg uitvogelen en dan lekker tussen de spitsen door vijf uurtjes rijden. Eenmaal aangekomen in het hotel even inchecken en dan de mooie kamer bekijken. Het clubhuis was een grote tent, maar vanwege de kou buiten was het ook hierbinnen erg koud. Het was zelfs -2 op een gegeven moment. Na wat gedoe met betalen en in een mix van Frans/Duits/Engels opzoek naar een geldautomaat, was het tijd voor de loting. Ik lootte in de eerste ronde Nalani Buob, wereldkampioene bij de meisjes. Ik had een slechtere loting kunnen hebben, gezien dat ik geen ranking had en zelfs de nummer 9 van de wereld mee deed. Daarna even wat gegeten, Frans eten was wel even iets waar ik aan moest wennen denk ik. Not my cup of tea ;) Nu lekker slapen en morgen de eerst wedstrijd!

 

Dag 2.

De wekker ging vandaag niet heel vroeg, want ik stond gepland als vierde wedstrijd van de dag, dat zou dus ongeveer na de lunch zijn. Dit bleek uiteindelijk verandert te zijn naar de derde, maar nog steeds tijd zat. Na het ontbijt door naar de club, om daar even een halfuurtje in te spelen. Warm worden was wel nodig, al scheen vandaag de zon, en de banen leren kennen bleek ook wel nodig. Dit was niet het tapijt dat ik kon als tapijt haha! Uiteindelijk was het dan zover voor mijn wedstrijd. Zenuwen bleven uit gelukkig, want ik had geen hoge verwachtingen, ik ging gewoon mijn best doen. De service wilde niet lekker lopen, maar ik kon toch redelijk mee leek het, 2-3. Daarna ging het bij mij iets minder en bij mijn tegenstander iets beter, maar toch bleef het in de games gelijk opgaan. Helaas niet genoeg naar mij toe weten te trekken, verloren met 2-6 3-6, maar toch met een tevreden gevoel naar bed.

 

Dag 3.

De wekker ging vroeg, want er moest weer getennist worden. Vandaag stonden er twee wedstrijden op het schema. Eerst een consolation single eerste ronde tegen de Britse Charlotte Fairbank, niet heel goed gespeeld maar gewonnen met 6-2 6-2. Er moest vandaag ook voor het eerst een dubbel gespeeld worden. Ik ben gekoppeld aan een Frans meisje, Zoe Maras, die helaas geen Engels sprak, maar met wat gebarentaal kwamen we er wel uit. De dubbel werd gespeeld tegen Emmannuele Morch (die daarvoor bijna had gewonnen van de nummer 9 van de wereld) en Souad Yamani. De eerste set was wennen aan elkaar en verloren, maar daarna ging het samenspel een stuk beter en wisten we de wedstrijd naar ons toe te trekken met 3-6 6-4 10-8. Morgen halve finale dubbel en single! 

 

Dag 4.

Gister pas om half één gaan slapen, want de dubbel eindigde erg laat en er moest nog avond gegeten worden om 23:00. Vandaag wel de eerste wedstrijd als single, maar die werd gelukkig een uurtje verlaat naar 9:30. De halve finale single tegen Marlise Peters, maar ik kon maar niet in mijn spel komen. Erg ontevreden de baan weer af, maar wel met de winst 7-6 (5) 7-5. Daarna gelukkig even tijd voor wat rust, want de dubbel was pas later op de dag. We moesten nu tegen de nummer 1 geplaatst, Michaela Spaanstra en Charlotte Famin. We gingen er dan ook kansloos af met 6-0 6-0, maar de paar ballen die mijn kant op kwamen heb ik erg goed gespeeld! Morgen de finale in de single, yes!

 

Dag 5.

Laatste dag, vroeg op want de eerste wedstrijd moest weer gespeeld worden. Mijn tegenstander in de finale bleek mijn dubbelpartner te zijn. Vol goede moed ging ik de wedstrijd in en dit leek zich ook uit te gaan betalen met een 5-2 voor in de eerste set. Helaas ging mijn service toen erg slecht en ging mijn tegenstander wat beter spelen en werd het uiteindelijk 7-5 voor mij in de eerste set. De tweede set ging iets meer naar de verhouding toe en werd het 6-2 voor mij! De finale van de consolation single ITF 3 gewonnen, dus tevreden weer op naar huis en naar de volgende futures in juni in Zuid-Frankrijk! 


Day 1.

Leaving at 10 a.m. with the car towards Sarreguemines, France, that was the planning and so that happened. After checking the way to drive, we got on the road and after five hours we arrived. The hotel was very nice and the room had everything it had to have. The clubhouse at the tennisclub was a tent set up and it was very cold outside as well as inside the tent, -2 degrees. There were some troubles, but using a mix of French/German/English it was solved. The draw started around 7 pm and my first match is against Nalani Buob, youth worldchampion. Draw could have been worse, since I had no ranking yet at that moment and also the number 9 of the world was participating. After this, it was time for food. The food here asked for some getting used to, lets say it was not my cup of tea ;). Now time for sleep and tomorrow my first match. 

 

Day 2.

The alarmclock did not ring very early, because my match was scheduled as the fourth of the day, so that would have been after lunch. This was changed in the morning and became the third, but still no hurry. After breakfast I went to the club, to play a little and warm up, this was needed because it was cold and the carpet here was not the carpet I am used to. The nerves were quite good under controle, because I did not have high expectations against this girl, so I was again just going to try my best. My service did not go the way I wanted it to, but even then I could get along in the match and level, 2-3 first set. After this it went down a little and my opponent played a little better, but still the points were very equally divided. I could not get a lot of games to go my way, so I lost 2-6 3-6, but I am going to bed satisfied. 

 

Day 3.

I had to get up early today, because I had to play two matches today. First match was the first round in the consolation single against the British Charlotte Fairbank. I did not play my best game, but I did win this match with 6-2 6-2. Today I also had to play my first doubles match. I got linked to Zoe Maras, who did not speak English unfortunately, but with some hand signles we managed. The doubles was played against Emmannule Morch (who had just almost beat the world number 9 in singles) and Souad Yamani. The first set was a little difficult, because we were not yet used to each other and so we lost this one. Second went a lot better and we won that one and the match with 3-6 6-4 10-8. Tomorrow semi finals doubles and singles!

 

Day 4.

Yesterday I went to sleep at half past 12, because the doubles was done at 11 pm and I also still had to eat dinner. Today the first match was a single that was delayed to 9:30, luckily. It was the semi finals single against Marlise Peters and unfortunately I was not able to get into my own game. I was very unsatisfied when I finished the match, but I did win 7-6 (5) 7-5. Some time for rest before the doubles semi final, we had to play against the first seeded couple, Michaela Spaanstra and Charlotte Famin. We lost without a chance to win, because our opponents were a bit too good for us. The few balls that came my way, I hit back very good, but most balls went to my partner. Tomorrow the singles final, yes!

 

Day 5.

Last day, early rising, because the first match of the day was my singles final. My opponnent was my doubles partner, Zoe. I was very excited to play this match and I felt quite confident. The match seemed to go my way without too much of an effort, 5-2 first set. But than my service was not going the way I wanted it to anymore and my opponent changed her game to something that started to annoy me. Luckily I was able to win the first set with 7-5. The second set was better and the way it was expected to go and so I won that set with 6-2. I won the finale of the consolation round of an ITF 3 tournament, so I went home very satisfied witht this result and I cannot wait to play my next two international tournaments in june in the south of France!  


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!