ITF Future Tournooi d'Antibes 2017

English below

Dag 1.

Ik was rond 10 uur op Eindhoven Airport, om hier vandaan voor het allereerst helemaal alleen te gaan vliegen en wel richting Nice, Frankrijk. Hier stond namelijk het volgende toernooi op mij te wachten en ik was er klaar voor. Volgeladen met twee stoelen, een tennis tas, bagagetas en handbagage was ik op weg naar de incheckbalie. Hierna afscheid genomen en door douane om vervolgens te wachten op het boarden en het vertrek. Bij aankomst duurde alles wat langer dan op de planning stond en heb ik het heel leuk gehad met een stewardess, waarna onze 'fanfie' tot leven kwam haha. Uiteindelijk met de shuttle naar het hotel en daarna naar de tennisclub voor de loting. De eerste ronde morgen is tegen Aurelie Sciara (FRA) nummer 181 vd wereld en dubbel tegen N. Everik (ENG) en C. MacDonald (ENG). Lets go! 

 

Dag 2.

Vandaag moest er dan toch echt gespeeld gaan worden, zowel enkel als dubbel stonden op de planning. Ik was de tweede wedstrijd voor de enkel en vol goede moed ging na het inspelen de baan op. Het ging op de baan vervolgens niet allemaal makkelijk met een tegenstander die geen Engels sprak, maar we kwamen er wel uit. Ook mijn spel ging niet zoals ik het wilde, maar heb de wedstrijd toch kunnen winnen met 6-0 6-1. De dubbel ging ook nog niet zo lekker met Lauren, maar we hadden nog nooit eerder samen gespeeld en na wat gewenning ging het steeds lekkerder. De dubbel wonnen we ook met 6-0 6-1. Morgen in de enkel tegen E. Morch (FRA), nummer 2 van Frankrijk en 33 vd wereld. Vol goede moed op naar morgen!

 

Dag 3.

Dag twee van het toernooi begon niet super helaas. De loting was natuurlijk niet gunstig, maar ik was wel klaar voor de wedstrijd en had als doel om lekker mijn eigen spel te spelen en zoveel mogelijk games te gaan pakken. Mijn service liet mij af en toe flink in de steek, na de eerste game die ik zelf serveerde en op love won. Ook verder niet echt mijn eigen spel kunnen spelen, maar het mijn tegenstander toch moeilijk kunnen maken met vaak deuce en vier games mijn kant op kunnen trekken. Volgende keer weer voor meer. De dubbel was wel weer succesvol, al moesten we nog steeds aan elkaar wennen. Deze wedstrijd wonnen wij met 6-2 6-2 van G. Buehler (SUI) en N. Novikova (LAT). Morgen een dagje vrij en zondag de dubbel finale!

 

Dag 4.

De dag dat ik vrij was, best lekker zo even tussendoor in dit mooie weer. Beetje tennis gekeken en de omgeving gezien. De dag duurt wel lang als je moet wachten, dus nog een beetje getraind maar niets bijzonders gedaan eigenlijk. Morgen gaan we voor de dubbelfinale! 

 

Dag 5.

Zondag, de laatste dag van het toernooi en vreemd genoeg was vandaag onze dubbelfinale de enige partij die gespeeld ging worden. Dit was tegen Z. Maras (FRA) en A. Sciara (FRA). Het samenspel en mijn service gingen zoveel beter in de eerste set dat we deze redelijk gemakkelijk wonnen met 6-1. Daarna raakten wij onze concentratie wat kwijt en verloren we een aantal games op rij door fouten van onze kant. Gelukkig konnen we dit snel omdraaien en werd het deze set 6-4. Zo had ik mijn eerste internationale zege binnen! Wat een succesvol toernooi toch achteraf. 


Day 1.

I arrived at Eindhove Airport around 10 am, to leave for Nice, France, all by myself. The next international tournament here is going to begin tomorrow. Fully packed with my two wheelcahirs, tennisbag and other luggage, I was on all ready to check in and fly alone for the very first time. After syaing goodbye to my mom, it wat time to wait at the gate untill it was time to board and leave. The arrival did not go as smooth as it had to, but I passed the time talking to an flight attendant and we made our "fanfie" :D. Eventually took the shuttle to the hotel and went to the club after, for the draw. The first round is going to be against Aurelie Sciara (FRA) ranked 181 of the world and in doubels against N. Everik (ENG) and C. MacDonald (ENG). Lets go! 

 

Day 2.

Finally it was time to play, singels match and doubles match were planned for today. I was the second match planned for singles and I felt quite good about it. On court, it did not all turned out the way I wanted it to, but in the end I played good enough to win this match with 6-0 6-1. Doubles did not go very well either, but Lauren and I needed some time to get used to each other since we had not played together before. No worries needed, because we won this match 6-0 6-1 as well! Now a good rest, because my singles match tomorrow is going to be tough, against E. Morch (FRA) ranked 2nd of France and 33th of the world. 

 

Day 3.

The second day of the tournament was not as succesfull as the first day, unfortunately. The draw was not easy, as I knew as it had been done on sunday night, but I was focused and ready. My goal was just to see how many games I could win. After this first game, which I had to serve and won on love, my serve did was beneath the level it had to be. Many mistakes were made and so I could not play the way I know that I can. Besides all this, it was a match with many deuce games and difficult rallies and beautiful points. The end result: 2-6 2-6. Next time I am going to fight for more games, but the start was not as it was supposed to be. Doubles was quite OK though, but we still were not really playing as is we were one. We won the match 6-2 6-2 from G. Buehler (SUI) and N. Novikova (LAT). Tomorrow no matches and sundat the doubles finale!

 

Day 4.

Today was a rest day, which was not that bad with the beautiful weather here. Did some training, but not too much because of the finale that was waiting for me tomorrow. A day is quite long when you are somewhere you don't know what to do with your free time. Tonight is the players party and after that I am going to recover and get ready for tomorrow! 

 

Day 5.

Sunday, the last day of the tournament and our match was the only one planned for the day, which was a little odd. The doubles finale was going to be played agaisnt Z. Maras (FRA) and A. Sciara (FRA). Finally, us playing together went better and my serve was quite good today. The first set was not really hard and so we won this one with 6-1. Second set, we did not play good. We were too easily distracted and not really focused and so we lost four games, because we made too many mistakes. We were able to turn this around and win this set with 6-4. And so my first international tournament victory was a fact. I can say the tournament was semi succesfull.


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!