Augustus - August 2017

English below

ITF 3 Leuven, België 

Woensdag 2 augustus reisde ik af naar Leuven, België om hier mijn tweede ITF 3 toernooi te gaan spelen. Er stonden drukke dagen voor de boeg, aangezien het dames schema redelijk aan de grote kant was, maar ik had er weer zin in! 

 

De loting had slechter kunnen zijn. De eerste ronde moest ik spelen tegen Peters (NED) op donderdag en de eerste dubbel samen met Emmanuelle was tegen Zvik (ISR) en Awana (MAR). Mijn single won ik overtuigend met 6-2 6-3 en de dubbel was even zoeken en wennen, maar werd gewonnen met 6-3 6-1.

 

De volgende dag stond een zware enkel partij om mij te wachten, tegen de als derde geplaatste van Chastelet (NED). Met vechten leek ik de partij te gaan winnen, helaas moest mijn tegenstander opgeven bij een stand van 7-5 4-2 in mijn voordeel. Zo stond ik ineens in de halve finale morgen!

 

Zaterdag was de dag van de halve finales, waarin ik goed spel heb laten zien en aan redelijk wat doelen kon voldoen voor mijzelf. Helaas wilde alles nog niet lukken, maar ik moet niet teveel van mijzelf verwachten. Ik verloor van mijn dubbelpartner Morch (FRA) die als tweede geplaatst was met 3-6 4-6, maar het had zeker alle kanten op kunnen vallen. Ervaring speelde hierin een grote rol en dat had Emmanuelle nu eenmaal een stuk meer dan ik! Samen verloren we helaas onnodig ook de dubbel, maar we hebben met vlagen goed staan spelen. Het werd 2-6 3-6. 

 

Al met al was ik hier natuurlijk erg blij mee en ik zat vol motivatie om door te gaan naar het volgende toernooi. Die stond gelukkig al om de hoek, want op woensdag vertrok ik naar Antwerpen voor een future. 

ITF Future Antwerpen, België

Na mijn redelijk succesvolle toernooi in Leuven, begon dit toernooi met een klein beetje stress. Mij dubbelpartner was ziek en kwam dus niet, dus moest er last minute nog een dubbelpartner gevonden worden. Gelukkig kon ik dubbelen met Mariska Venter (RSA) en wat was dat ontzettend leuk! 

 

De loting was woensdagavond en er stond de volgende dag een wedstrijd te wachten tegen een onbekende tegenstander, Levasseur (FRA). Geheel vrij ging ik donderdag na het inspelen de baan op en ik wist deze wedstrijd met redelijk gemak te winnen met 6-1 6-1. De dubbel werd door ons ietwat onderschat en daardoor maakte we het onszelf onnodig moeilijk, maar wonnen we met 4-6 6-1 10-4.

 

Vrijdag stond er een lastige wedstrijd op het menu, tegen Verhoeven (BEL). Geheel blanco ging ik de baan op, met de hoop op winst, maar ik bleef reëel en wist dat de kansen verdeeld waren. Gelukkig kon goed rustig blijven en de wedstrijd winnen met 7-5 6-3! 

 

Zaterdag was het de dag van de halve finales, waarin ik speelde tegen de als eerste geplaatste Lvova (RUS). De wedstrijd ging ik in met de hoop op een game en deze wist ik te pakken, maar erop terugkijkend had er meer in moeten zitten. Ik verloor de wedstrijd geheel terecht met 1-6 2-6. De halve finale dubbel werd wel gewonnen van Lvova (RUS) en Levasseur (FRA) met 6-1 6-0. 

 

De finaledag zondag, ik was super gemotiveerd na mijn goede spel van gister in de halve finale van de dubbel. Dit kwam er helaas in de finale niet geheel uit, maar het was allemaal goed genoeg. Zo haalden Mariska en ik de winst binnen tegen van de Brugwal (NED) en Peters  (NED) met 6-1 6-0.

 

Op naar de week van 21 augustus, want dat was de week van mijn volgende future, in Rotterdam!

ITF Future Rotterdam, Nederland

Na mijn halve finales en winst in de dubbel had ik er wel weer zin in. Helaas was ik geblesseerd geraakt het vrije weekend, bij het spelen van een nationaal toernooi. Maar ik wilde hoe dan ook de Rotterdam Open spelen, dus met wat tapejes, fysio en pijnstillers ging ik donderdag de baan op tegen van de Burgwal (NED).

 

Dit was de eerste wedstrijd van de poule van vier, maar het ging niet makkelijk worden. De laatste twee wedsrijden verloor ik namelijk, doordat ik meeging in het spel van mijn tegenstander. Vandaag kon ik gelukkig mijn eigen spel spelen, al was het op halve kracht, maar de plaatsingen gingen goed en zo won ik de wedstrijd met 6-4 6-4.

 

Gelukkig voor mijn arm, waren er geen dubbels, maar ik zag op de loting dat ik de volgende dag gelijk de moeilijkste wedstrijd van de poule zou hebben tegen Verhoeven (BEL). Marc kwam kijken en de eerste set ging helemaal niet zoals ik had gewild. Mijn arm werkte niet mee en de pijnstillers had ik te laat ingenomen. Pas bij een achterstand van 3-6 2-5, wist ik het om te draaien en beter te gaan spelen. De wedstrijd won ik na meer dan drie uur, met 3-6 7-5 7-6(5). Wat was ik hier ontzettend blij mee!

 

Zaterdag stond de laatste poulewedstrijd op het schema tegen een onbekende, de Greef (NED). Het meisje was pas 13 en net begonnen, maar kon af en toe echt een goede bal slaan. Ik won deze wedstrijd met 6-0 6-0 en zo had ik mijn eerste ITF toernooiwinst binnen in de enkel! wat een gaaf gevoel is dat zeg!

 

Nu is het tijd voor rust, bijkomen en herstellen voordat er weer gebouwd gaat worden om hopelijk ook ITF 3 toernooien te gaan kunnen winnen en mijn doel te behalen. Aan het einde van het jaar top 50!


ITF 3 Flanders, Belgium

Wednesday 2nd of August I travelled to Leuven, Belgium to play my second ITF 3 tournament. The womens draw was quite big for a ITf 3 tournament, so the days ahead were going to be busy. I was ready to hit some balls again!

 

The draw was quite OK for me, since I did not draw a seeded player in the first round. Instead I had t play Peters (NED) on thursday as first match and the first doubles also with Emmanuelle against Zvik (ISR) and Awane (MAR). The singles match was reasonably good and won with 6-2 6-3. The doubles was though first set, because we were not used to each other, but we won it with 6-3 6-1. 

 

The next day was going to be tough, because I had to play 3rd seed in singles, van Chastelet (NED). I had to fight and was winning the match, but unfortunately my opponent had to retire at a score of 7-5 4-2. After winning a first round in ITF 3 for the frist time, I was now going to play semi finals tomorrow.

 

Saturday was semi finals day, in which I played really good and succeeded at some goals I had set for myself. Not everything went the way I wanted it to, but I should be happy with what I reached here. I lost from my doubles partner and 2nd seed Morch (FRA) with 3-6 4-6, but it could have gone either way. I just have to learn to play my game on important points as well, instead of letting the nerves get to me. It is all about experience... We lost our doubles match together as well, which should not have gone the way it did, with 2-6 3-6.

 

In the end, I can be happy with this result. I am really motivated to play next week in Antwerp. Hopefully I can keep this level of tennis going!

ITF Future Antwerp, Belgium

After my semi succesfull tournament in Leuven, I had a little setback just before the start of the next one in Antwerp. My doubles partner called in sick and I had to find another last minute. I was happy that Mariska Venter (RSA) was available and we had a lot of fun!

 

The draw was on wednesday and again I did not draw a seeded player in first round. I was going to play a to me unknown player, Levasseur (FRA). I went on court without expectations and won the match quite comfortable with 6-1 6-1. The doubles were not great, which was our own fault, because we might have thought too easy about it. We won 4-6 6-1 10-4.

 

Friday's game was going to be tough, since I lost from this woman before. I had to play Verhoeven (BEL) and went on court with motivation, but no expectations. I had good hope to be able to win, but i was being realistic and knew it could go either way. Luckily, that day was my day and I won 7-5 6-3!

 

Saturday I had to play semi finals, again, just like last week. First I had to play first seed Lvova (RUS). I was really excited to play, but I was playing really bad this match. Lvova won this match from me and that was just the way it had to be, seeing the match. Though I should have been able to get more games, I lost 1-6 2-6. The doubles was great and we won the semi final from Lvova and Levasseur 6-1 6-0. 

 

Finalsday on sunday and I had to play! I did not play as good as in doubels on saturday, but Mariska and I won quite comfortable from van de Burgwal (NED) and Peters (NED) with a score: 6-1 6-0.

 

Rotterdam is up next!

ITF Future Rotterdam, Netherlands

After all these semi finals and the first place in doubles, I was determined to get further than just semis in singles. Unfortunately, I got injured during a national tournament in my weekend off. Against all advise, I went on to play in Rotterdam. After physical therapy and painkillers I went on agains van de Burgwal (NED) on thursday for my first match.

 

I was in a round robin with three other women and it was going to be a tough tournament. I lost the last two matches against van de Burgwal, because I could not play my own game and went on to do what she does. Today, despite my arm, I could play quite my own game and place te ball good. I won this match 6-4 6-4.

 

Luckily for me, because of the small draw, there were no doubles. Though on the draw I saw that my thoughest match was going to be tomorrow already. Friday, I was playing Verhoeven (BEL). Marc was here to watch me play, but it all did not work out the way I planned it to. My arm was very painfull and I was too late with getting some painkillers. I was behind at 3-6 2-5, before they started to work and the pain got less. I was able to push around to court some more and started to play a little better. I won this match, after playing for over three hours with 3-6 7-5 7-6(5). I was so happy!

 

Saturday I had to play the last match in the round robin against someone I did not know yet, de Greef (NED). This girl jus started playing tennis and was only 13 years old. I had to place the ball around the court to win, because if I hit it too easily, she could hit the ball quite hard and good already! I did win the match 6-0 6-0 and won my first ITF tournament in singles!

 

Now it is time to rest, recover and get back on court to improve and develop again. I want to try and win an ITF 3 now! My goal for the end of the year is already reached, because I am now ranked 50th of the world!


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!