ITF Future Montfermeil 2017

Een driedaags toernooi met een flink schema, dat leek het in ieder geval te gaan worden. Gelukkig viel dit enigszins mee en kon ik weer even kort wennen aan toernooien spelen in plaats van vijf dagen per week trainen! Ik had er wel weer zin in zeg, zeker toen ik zag dat ik voor het eerst geplaatst was op een internationaal toernooi. 

 

Door mijn plaatsing had ik in de eerste ronde een bye en speelde ik pas later op de dag mijn eerste wedstrijd. De loting voor deze kwartfinale was wel de zwaarste die ik kon hebben, namelijk tegen Verhoeven (BEL), die maar vijf plekjes onder mij stond op de ranglijst. Ik heb het nooit makkelijk, maar speelde beter dan ooit in de eerste set en herpakte me naar dit niveau in de derde, 6-2 2-6 6-1. 

 

De volgende dag stond de halve finale in de singel en de dubbel op de planning. Ik moest tegen Buob (SUI) en kreeg totaal mijn niveau niet te pakken in deze wedstrijd. Hierdoor verloor ik, ondanks veel deuce games met 2-6 1-6. Hierna mochten we samen optreden voor de dubbel tegen Morch (FRA) en Levasseur (FRA). Deze wedstrijd wonnen we wel met 6-2 6-0. 

 

Zondag was de finale dag, waar ik nog steeds een tikje baalde van mijn singel wedstrijd van de vorige dag. Maar ik moest me nu focussen op de dubbel finale tegen van Chastelet (NED) en Verhoeven (BEL), het als eerste geplaatste koppel. We wonnen deze wedstrijd redelijk overtuigend met 6-2 6-3. 

 

Zo ging ik op naar de mooie bergen in Zwitserland voor het volgende toernooi, met een prijs na het winnen van de dubbel. Het niveau moest wel weer wat omhoog, want er stond een heel sterk toernooi klaar.  


A three day tournament with quite a big women draw is what I thought it would be. Luckily this was not really the case and gave me the time to focus on playing matches again, in stead of training five days a week. I was really excited, most of all when I saw that I was a seeded player in a international tournament for the first time. 

 

Because I was seeded, I had a bye in the first round and played my first match later on. The draw for this quarter final was the hardest I could have, against Els Verhoeven (BEL), who was only fice spots behind me on the world ranking. It was never easy against here before, but I played a very good first and was luckily to be able to reach the level again in the third set after losing the second, 6-2 2-6 6-1.

 

On Saturday I had to play both semi finals in singles and doubles. I had to play mi singles against Buob (SUI) and was not at all able to reach my level of the day before. Because of this, I lost the match, but it was many times a deuce game, 2-6 1-6. After this we had to play doubles together against Morch (FRA) and Levasseur (FRA). We won this match with 6-2 6-0.

 

Sunday was finals day, but I was still a little bumped from my singles on saturday. But I had to focus on the doubles final against the first seed, van Chastelet (NED) and Verhoeven (BEL). We were able to win this match quite convincing, 6-2 6-3. 

 

And so the next day, I was going to travel to Swiss, for the next tournament. With my doubles price,  YAY! My level had to be as good as on day one here, to reach a good result in Swiss, which was going to be a tough tournament. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!