ITF 3 Sion Indoor 2017

English below

Na het vorige toernooi, was ik een beetje gespannen voor dit toernooi. Ik hoopte ten eerste op een gunstige loting in de eerste ronde, aangezien de geplaatste spelers hier de nummers 10, 17, 21 en 24 van de wereld waren. Daarnaast zat in mijn hoofd toch nog wel een beetje mijn eerste hele goede wedstrijd en mijn niveau dat daarna heel erg wegzakte in Frankrijk. Maar een nieuwe toernooi geeft weer nieuwe kansen! 

 

Ik had een gunstige loting tegen Grosswiler (SUI) in de eerste ronde en won deze wedstrijd, ondanks weer een slechte wedstrijd te hebben gespeeld, met 6-2 6-3. Dat was het dan ook gelijk voor de eerste dag, de dubbel werd pas op vrijdag begonnen. 

 

Vrijdag speelde ik in de kwartfinale weer tegen Lvova (RUS), net als in Augustus in Antwerpen. Ik wilde graag meer games pakken dan toen en dat is zeker gelukt. Ik heb zelfs best lekker staan spelen en er hadden, gezien de hoeveelheid deuces, meer games ingezeten dan de vijf die ik deze keer pakte. Het werd 2-6 3-6. In de dubbel mocht ik weer met Nalani aantreden. In de eerste ronde speelden we tegen een Zwitsers koppel Buehler/Rusnak en wonnen met 6-2 6-1 de wedstrijd. 

 

Zaterdag was het halve finale dag en speelden we dus de halve finale in de dubbel tegen het als eerste geplaatste koppel Famin (FRA) en Lvova (RUS). Zij waren in de dubbel de nummer 7 en 25 van de wereld. Voor ons gaf dat wat rust, want er was geen druk, niemand verwachtte van ons dat wij zouden winnen. Het was dan ook wel gaaf om de eerste set binnen te slepen met 7-5! Helaas hielden wij het als koppel niet vol om de wedstrijd te winnen en verloren met 7-5 4-6 3-10. We hebben ons goed staande gehouden en ik mag over mijn eigen spel wel tevreden zijn en ik heb laten zien dit niveau aan te kunnen. Al moet ik ook eerlijk zijn en zeggen dat op de avond zelf vooral de teleurstelling overheerste. 

 

Ik heb wel door dat ervaring zo ontzettend belangrijk is en kan gaan helpen wedstrijden te winnen. Op de belangrijke punten laat ik het nu nog afweten en ik moet hier overheen gaan komen, oftewel veel wedstrijden blijven spelen. Ook kan ik niet wachten om het niveau dat ik steeds opnieuw kan halen in een dubbel, constanter te gaan halen ook in de singel. Zodat ik niet alleen dubbel wedstrijden en toernooien ga winnen, maar hopelijk ook meer wedstrijden en toernooien in de singel! 

 

Op naar over twee weekjes, het laatste toernooi van het jaar: een ITF 3 in Loiret, Frankrijk!


After the last tournament, I was feeling a bit nervous for this one. I was hoping for a good draw in the first round, because the seeded players here were ranked 10, 17, 21 and 24 of the world. Besides this, I was still a little bothered by the way I played last tournament and not being able to keep up my level of tennis. But new tournament, new chances! 

 

I had a good draw against Grosswiller (SUI) in the frist round and won this match, despite playing a bad match, with 6-2 6-3. That was going to be the end of day one as well, because doubles would start on friday. 

 

Friday, I played the quarter final again against Lvova (RUS), just like I did in August in Antwerp. My goal was to win more games and that is what I did. I played quite okay and should have even won more games than I did, seen the deuces we had in almost every game. I won five games and it ended in 2-6 3-6. In the doubles quarter final, I played with Nalani Buob again and we had to play a swiss couple, Buehler/Rusnak and won the match with 6-2 6-1.

 

Saturday we had to play the semi finals in doubles against the first seed, Famin (FRA) and Lvova (RUS). They were respectfully ranked 7 and 25 of the world. For us this was quite nice, because there were no expectations to live up to. It was a pretty incredible feeling to win the first set with 7-5! Unfortunately we were not able, as a couple, to keep this up and win the match. So we lost with 7-5 4-6 3-10. We tried our best and were definitely sweeped off court and I was pretty content with the way I had played during this match. But I have to be honest and say that I was disappointed and angry that evening, because I felt like we maybe should have won that match. 

 

 

I found out how important experience is during this tournament and how that might help me start winning important points and matches in the near future. Also I can not wait to reach my level of tennis in singles as well, as I do now only in doubles. In this way I can satisfy myself with winning tournaments in singles and not just in doubles! 

 

In two weeks I am going to play the last tournament of the year in France; an ITF 3 in Orléans. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!