ITF 3 Open Handisport de Loiret

English below

Dag 1.

Deze woensdag vertrok in naar Frankrijk met de auto om mijn laatste internationale toernooi van het jaar te gaan spelen in de regio van Orléans. In de avond zou de loting zijn bij een partner van het toernooi, midden in de stad, wat in Frankrijk best wat drukte met zich mee brengt. 

Gelukkig zijn de Fransen niet zo stipt en was ik op tijd voor de loting. Er bestond nog wat twijfel of ik misschien voor het eerst geplaatst zou zijn in een ITF 3, maar helaas moest ik deze afstaan aan de Spaanse Ochoa. 

Ik had wel een goede loting in de eerste ronde. Ik moest tegen Ribeaud (SUI) waar ik nog niet eerder tegen had gespeeld, maar ik had er weer zin in! 

 

Dag 2.

Mijn wedstrijd was de tweede van de dag en dus was het vroeg op om ruim op tijd naar de tennisclub te vertrekken. Ik moest tijd inruimen voor een warming up, omdat er geen inspeel banen beschikbaar waren. Eenmaal aangekomen op de club kwam ik erachter dat de wedstrijd voor mij niet gespeeld werd, omdat er iemand niet was op komen dagen. 

 

We mochten wat eerder de baan op en na een goede warming up begon ik ook aan een goede wedstrijd. Af en toe was ik wat te gretig en wilde ik teveel doen met de return, waardoor ik wat teveel fouten heb gemaakt naar mijn zin. Buiten dit was het een goede wedstrijd die ik won met 6-0 6-0.

 

Dag 3.

Vandaag stonden er twee wedstrijd op de planning. De kwart finale in de single en de halve finale in de dubbel. De halve finale was vandaag al en we hadden nog niet gespeeld, omdat we een bye in de eerste ronde hadden. Gaaf om geplaatst te zijn op een ITF 3 en helemaal dat het ook nog eens eerste geplaatst was! 

Helaas ging mijn single niet zoals ik het wilde. Ik had de beste loting voor een kwart finale, maar ik zat er totaal niet in. De Spaanse Ochoa was mijn tegenstander en ik voelde me klaar voor deze wedstrijd. Helaas kwam ik te snel met 0-3 achter en liet ik dit in mijn hoofd komen, waardoor ik geïrriteerd raakte en niet meer lekker kon tennissen. Het ging tegen me werken ik verloor de eerste set. Dit terwijl, als ik eerlijk ben, mijn spel niet onder deed voor die van mijn tegenstander, maar ik maakte gewoon weg teveel fouten. De tweede set ging een stuk beter, maar ik haalde mijn niveau totaal niet en ook dit ging in mijn hoofd doorwerken. Ik verloor deze wedstrijd met 1-6 4-6 en was totaal niet blij. Ik vind het ook nog steeds zonde dat ik deze wedstrijd op die manier heb gespeeld en heb verloren.

 

Mijn focus lag nu bij de dubbel. Ik speelde met Lvova (RUS) tegen Fairbank (FRA) en Maras (FRA). Wij speelden geen goede wedstrijd, maar het was goed genoeg om deze wedstrijd te winnen met 6-2 6-0.

 

Dag 4.

Zaterdag was de finale dag van de dubbel en er stond een pittige wedstrijd te wachten tegen Morch (FRA) en Buob (SUI). Nog steeds een beetje teleurgesteld over de dag ervoor, kon ik dit gelukkig naast me leggen en gaan vechten voor deze finale. Ik wist dat ik veel te doen ging krijgen. 

Dit was ook zeker waar, aangezien ik de meerderheid van de ballen kreeg. Ik zat er niet helemaal lekker in en mijn dubbelpartner ook niet en zo verloren we, geflatteerd, de eerste set met 1-6. 

Wij veranderden onze strategie in de tweede set en dit werkte super voor ons. Onze tegenstanders lukte het niet meer om alles in de gaten te houden en wij gingen steeds beter bewegen en lekkerder spelen. Wij wonnen deze set met 6-2.

Hierna begon een spannende en lange super-tiebreak, die wij uiteindelijk wonnen met 10-8. We waren natuurlijk heel blij met deze overwinning en hoe we speelden in de tweede en derde set. 

 

Ook gaaf was de hoeveelheid publiek die er op de tribune zaten. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt, net als met ballenkinderen spelen. Dit neem ik weer mee naar volgend jaar in het doosje met ervaring, die steeds wat meer gevuld wordt. Hierin gaat ook deze winst, mijn eerste toernooiwinst in een ITF 3!

 

Op naar volgend jaar! 


Day 1.

This wednesday I was leaving for France, by car, to play my last international tournament of the year in the region of Orléans. The draw was going to be that night at a partner of the tournament, in the city centre of Orléans, which is quite a mess with traffic haha.

Luckily they had not started the draw yet when I arrived. There were still some doubts if I would be seeded or not. Unfortunately I had to give my seed to the Spanish Ochoa.

I did have quite a good first round draw agains Ribeaud (SUI), whom I had not played yet, but I was driven to win my first match! 

 

Day 2.

My match was the second of the day and so I had to get up early and leave on time for the club. I had to take my time to do a warm up before the match, because there were no courts available for warm up. Once arrived at the club, I found out my match was earlier than planned, because the match before mine was not being played. 

 

I was playing a really good match, despite the cold on court, since it was just as cold inside as it was outside. Luckily for me, i was able to put this aside and just play my game. A few mistakes were unforced, because of my enthousiasm to hit a winner right away on the return. This was unnecessary, but I was able to win more points than I lost and played quite a good match, which I won with 6-0 6-0.  

 

Day 3.

Today I had two matches planned, quarter final in singles and semi final in doubles. The doubles was a semi finals, because we were first seed and had a bye because of that. It was pretty nice to be seeded for the first time in an ITF 3 and first seed as well!  

 

I was very irritated by singles match. I had the best draw I could have for the quarter finals, but I was not playing good at all. The Spanish Ochoa was my opponent and I was ready for this match. Quickly the match was not going my way and I was behind 0-3 in no-time. Unfortunately, this got into my head and was working against me in the first set. To be honest, my game was better than my opponents, but I was also making too many and many more mistakes than her. The second set was better already, but still not the level I could play at and was still irritated and so I lost my match 1-6 4-6. After this match I was not happy at all and found it very unnecessary to lose this match, but I had to move past this. 

 

My focus was now on the doubles, this was the category I had to win to get redemption for myself. I played with my partner Lvova (RUS), against Fairbank (FRA) and Maras (FRA). We were not playing a good match, but it was good enough to win 6-2 6-0. 

 

Day 4.

Saturday was finals day for the doubles and this was going to be a tough match against Morch (FRA) and Buob (SUI). For a minute, I was able to move past my singles match and just focus on this final, since I knew that I was going to have to do a lot. 

 

This was true, since I got the majority of the balls towards me and I was not feeling it yet. My doubles partner was also not really into it and together we made too much mistakes. We lost the first set, 1-6, which does not show how the match was going so far, every game was deuce.

We changed our strategy in the second set, which was working for us and we started to play a lot better. The second set was ours and we won it 6-2. After this the super tiebreak was won by us, but it was really close at 10-8. We were so happy with this win and we played pretty good during the second and third set. 

 

Also very nice was the support, there were so many people watching our match! Something to take with me in my experience, as well as the referee and the ball kids. And my first ever ITF 3 tournament win! 

 

 

Can't wait to see what 2018 will bring!


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!