ITF 3 Alpi del Mare 2018

English below

Dit toernooi in Italië was dit jaar mijn eerste internationale toernooi. De planning was om eerst een toernooi in Zwitserland te spelen, ook een ITF 3, maar ook ik had toen die heersende griep. De voorbereiding op dit toernooi was dus ook niet ideaal, zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen. Maar ik had er wel weer heel veel zin in om wedstrijden te mogen spelen. Tot voor dit toernooi heb ik één toernooitje gespeeld voor de Nederlandse Ranglijst, Pellikaan on Wheels in Goirle, en gewonnen dus dat is dan wel weer goed voor het zelfvertrouwen!

 

Mijn tegenstander in de eerste ronde kon ik niet en bleek lastig zijn om tegen te spelen. Een tegenstander die vooral bezig was met je uit je spel halen, door vragen te stellen zoals: 'Wat is de score?' en 'Was die bal echt wel uit?'. Nu weet ik dat we allemaal wel eens de stand kwijt zijn of twijfelen aan de call van de ander, maar na elk punt dit vragen, is toch wel wat overdreven. Maar goed... Eenmaal daaroverheen en mentaal weer alles op een rijtje, won ik deze wedstrijd 6-4 6-0. Die 6-0 was een betere afspiegeling dan de 6-4, dus het spelletje van mijn tegenstander werkte goed...

 

De volgende dag mocht ik aantreden tegen Nalani Buob, een tegenstander die ik vaker ben tegen gekomen. Helaas heb ik nog niet kunnen winnen van haar. Deze wedstrijd begon ik heel goed en Nalani had dan ook niks in te brengen. Eenmaal 4-1 voor werd het toch wat spannend voor me en dat was voor iedereen te merken. Wat was ik teleurgesteld en boos op mezelf dat ik hierna 10 games oprij verloor en dus de wedstrijd met 4-6 0-6. Dit was heel onnodig, als ik mijn zenuwen gewoon onder controle zou hebben. 

 

In de dubbel kon ik dit tegen Hunt en Gapocci niet goedmaken, maar stond ik wel goed te spelen. Dit was de halve finale ondertussen, maar helaas konden mijn onbekende partner en ik het niet opbrengen om te winnen van twee top vijftien speelsters. En dus ging ik zonder prijzen, een kwartfinale plek, een halve finale plek en teleurgestelde gevoelens weer naar huis. 

 

Op naar april, waar ik weer twee futures ga spelen.


This international year started off with this ITF 3 tournament in Italy. I was supposed to start the year in Switzerland, but I got down with the flu, together with half of Dutch population. So you can probably imagine that my preperations for this tournament were not that great. But than again, I was ready and looking forward to playing matches again! Before this tournament, I did play one national tournament, Pellikaan on Wheels in Goirle, where I won the womens main draw, so my self confidence was peaking!

 

In the first round, I had to play an unknown opponent, who was very much busy with playing mentally. With that I mean that she was asking me questions like: 'What is the score?' and 'Are you sure that ball was out?'. I understand we all might forget the score at one point and doubt the call of our opponents, but asking this after every point played is a bit too much... But it worked for her and against me, because I was getting really annoyed during the first set. I got over it mentally, thank god, and won the match 6-4 6-0. I must say that the 6-0 should have been the whole match, but it is what it is.

 

Next round was against Nalani Buob, whom I played before and never defeated. This time I was doing a great job and Nalani could not get a handle on the game. I was up 4-1 quite quickly and started to get nervous at that point. Everyone could notice this, because my game was getting worse and worse. I was very angry and dissappointed that I lost 10 games after this and so lost the match 4-6 0-6. This was not necessary at all, if I can just get a handle on my nerves.

 

I could not make it right in doubles against Hunt and Gapocci, but I did play a good match. Unfortunately, my unknown partner and I were not good enough to beat two top fifteen players in the semi finals of womens doubles. And so I went home without prizes, a spot in the quarter final, a spot in the semi final and feeling very dissapointed. 

 

Next month, I will be playing two futures in Portugal and Lithuania.


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!