ITF Future Vilamoura Open 2018

English below

Vorig jaar was dit mijn eerste internationale toernooi ooit en dus was het leuk om er nu weer terug te komen. Wel met het doel om de resultaten van vorig jaar te verbeteren natuurlijk, toen eindigde ik namelijk op de tweede plek. Vorig jaar hadden we een dag regen en daarna mooi weer en ik begin nu met vertellen dat het dit jaar wel een tikje anders was...

 

Op de dag van aankomst regende het, wat opzich niet zo erg is, want er werd de volgende dag pas gespeeld. De volgende dag werd ook gespeeld! Ik was als eerste geplaatst en trof in de eerste ronde een meisje uit de Nederlandse jeugd, Fleur Gobes. Vanwege de enorme wind die waaide, kwamen wij allebei niet echt toe aan tennissen. Het was windkracht zeven... Je kan wel een beetje bedenken hoe dit eruit moet hebben gezien. Ik won deze wedstrijd gelukkig wel en mocht de volgende dag weer aan de bak.

 

De tweede single wedstrijd was tegen de Engelse MacDonald. Nu was het windkracht vijf, wat al een stuk beter was. Helaas werden we vandaag hier en daar geteisterd door regen... Ondanks een rainbreak tijdens de wedstrijd en mijn niet zo heel erg goede (lees: slechte) spel, won ik ook deze halve finale en stond ik dus weer in de finale. Ook de halve finale dubbel werd redelijk makkelijk gewonnen. 

 

Finale dag brak aan, met heel veel wolkbreuken, wind en nog meer regen. Daar zijn ze natuurlijk niet aangewend in Portugal, dus dat bleek overal ook wel uit. Banen stonden onderwater, wegen stonden onderwater en wij waren in het hotel... de hele dag. Uiteindelijk besloot de toernooiorganisatie de finaledag niet door te laten gaan en het kon nog wel een dag uitgesteld worden, maar ik kon mijn vliegticket niet meer omboeken. Dus ging ik naar huis met twee finaleplekken, maar zonder een echt resultaat. 

 

Ohja, wel nog een leuk nieuwtje... Dat billboard staat meerdere keren in Vilamoura langs de weg en ik sta erop! :D


Last year, this was my first international tournament, so it was fun to be back again this year. Ofcourse I wanted to improve my results of last year, which meant I had to win, since I ended in second place last year. The weather on the other hand was absolutely terrible this year, which was a bummer compared to last year.

 

The day we arrived, it was raining, which is not a problem because we only started playing the next day. I was first seed and had to play against a Dutch girl form our youth and I won the match. It was very stormy weather, so we both could not really play tennis at all. You can probably imagine how bad the match was and it was maybe even worse than you think...

 

Next day I had to play an English woman in the semi finals. The stormy weather was a bit less, so that was good. But today, it was a bit rainy and we had some rainbreaks during te matches. Despite this and me making many unforced errors, I managed to win this match too. Also the semi final in doubles was won quite easily and so I was getting ready to play two finals the next day.

 

Unfortunately, the weather got worse and I have not seen the sun at all on finals day. The courts were close to swimmingpools, as well as the road, because the Portugese were not really used to this much rain. The tournament organisation decided to skip finals day, but did give us the choice to play a day later. I had to change my flight and was unable to do this. So I went home with two spots in the finals, but in the end no result. 

 

Good to mention, the billboards along the roads in Vilamoura had my picture on them!


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!