ITF Future Lithuanian Open 2018

English below

Het was me wel een reisje zeg... Litouwen is over het algemeen niet het land waar ik het eerst aan denk als ik ga kijken naar toernooien. Maar waarom eigenlijk niet? Het toernooi was goed geregeld, de banen zaten rechtstreeks onder het hotel en het eten was goed. Nog beter was dat ik met de winst weer terug naar huis keerde!

 

Maar ik begin wel even bij het begin. De dag van aankomst en de loting, wat leuk: ik was eerste geplaatst. Dit betekende daarentegen wel dat ik een bye had in de eerste ronde en dus op de eerste dag pas in de middag hoefde te spelen. Ik had sochtends en de dag van aankomst nog wel lekker kunnen trainen, dus dat de banen snel waren, was ik al redelijk aan gewend. De eerste wedstrijd liep mijn service erg goed en maakte ik het mijn tegenstander daarmee erg lastig. Ik ging door naar de halve finale met een winst van 6-0 6-0. 

 

De volgende dag speelde ik tegen een Russische, die ook mijn dubbelpartner was, en liep het allemaal in de eerste set wat minder lekker. Mijn service ging wat minder en ik had wat teveel onnodige fouten. Wel won ik al mijn service games, wat over het algemeen goed genoeg is om te winnen. Uiteindelijk won ik deze wedstrijd met 6-3 6-0.

 

De finale dag was op zaterdag, weer eens wat anders denk ik dan maar... Gelukkig begon ik met de single, wat er stonden ook nog twee dubbels gepland voor vandaag. Ik mocht aantreden tegen een Turkse, Bulgurcu, en stond echt wel oke te spelen. In de eerste set sloeg ik wat te veel unforced errors, maar deed mijn tegenstander dit gelukkig ook. In de tweede set speelde ik erg goed en had mijn tegenstander dan ook niet veel in te brengen. En weer hield ik al mijn servicegames, die heel lekker liepen! Ik won de finale met 6-1 6-2. Uiteindelijk wonnen we ook het dubbel toernooi en ging ik dus met dubbele winst naar huis!


It was quite the trip... Lithuania is not a country I would think off in the first place to travel too. But why not?! In the end, this turned out to be one of the best trips so far. Playing against only women I did not know yet, playing some good matches and bringing home the win.

 

I'll start at the beginning. The tournament was well organized, with a great hotel, nice food and the courts were right under the rooms. I had some time to train on the day of arrival and the morning of the frist matchday. I had a bye in the first round and so had to play in the afternoon. My first match was won with 6-0 6-0, though I did not play my best. My serve on the other hand was going really good!

 

The next day, I had to play the semi final against a Russian woman, who was my doublespartner here as well, and managed to win this match 6-3 6-0. The first set was not good, many unforced errors and some bad serves. Luckily, I won all my service games and so winning the match did not take a lot more. The second set was a bit better and so that explanes the score.

 

Finalsday was on saturday, which normally is sunday. I was glad I got to start with my singles final, because there were two more doubles matches scheduled for the day. In the first set I was a tad nervous and made a little too many mistakes. My oppononent took a lot of risk and made many more mistakes, which made me win the first set 6-2. In the second set, I was playing better, actually I was starting to play pretty good. I was forcing my opponent to make mistakes and started to hit winner after winner. I also kept all my service games during this match en won the second set 6-1. 

We also won the doubles title and so I went home with two huge trophies en two titles!


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!