ITF Future Paratennis open Cagnes-sur-Mer 2018

English below

De derde future van het jaar stond weer voor de deur. Het is alweer anderhalve maand na het vorige toernooi en ik heb in mei veel getraind en een vakantie genomen. Dit heb ik vorig jaar niet gedaan en ik merkte aan mezelf dat ik wat rust nodig had. En dit bleek ook zo te zijn, wat heb ik genoten van een lekkere vakantie!

 

Ik had ondertussen wel echt weer zin om een toernooi te gaan spelen. Hoe meer je wint, hoe leuker het wordt en hoe meer zin je hebt om wedstrijden te gaan spelen! Ik mocht gelukkig drie dagen na de vakantie weer op reis, deze keer naar Zuid-Frankrijk. In Nice werd een future gespeeld, waar ik tweede geplaatst werd. Ik stond namelijk één plekje lager dan de nummer 1 geplaatste, Bühler uit Zwitserland. 

 

In de tweede ronde speelde ik tegen de Engelse Edwards. Ik had gelukkig al twee uurtjes kunnen trainen op de eerste dag, aangezien ik een bye had in de eerste ronde. Ik zat helaas niet lekker in de wedstrijd en sloeg veel ballen uit. Ook mijn service liet mij een beetje in de steek, maar dit vind ik wel vaker lastig als we buiten tennissen. Gelukkig won ik de wedstrijd en mocht ik dus zaterdag aantreden in de halve finale.

 

Ik speelde de halve finale tegen een vrouw met veel ervaring. De voormalig nummer elf van de wereld, Schoenn, stond aan de andere kant van het net. De wedstrijd liep niet zoals ik het wilde. De eerste set was niet goed en daardoor veel te spannend. Het werd gelukkig zonder tiebreak 7-5. Daarna voelde ik me lekkerder en durfde ik wat meer te gaan slaan, in plaats van pielen en stond ik snel 4-1 voor. Toen vroeg mijn tegenstander om een technical time-out en haalde mij zo uit mijn spel. Toen werd het toch nog 4-4 en won ik gelukkig 6-4 de set en de wedstrijd. We hebben wel 2.5 uur in de volle zon en 30+ graden gestaan en dus voelde ik me een vaatdoek aan het einde van de dag.

 

De finale was dan ook niet zo'n goede wedstrijd... Ik won met 6-3 6-3 van Zoe Maras, maar maakte het mezelf onnodig moeilijk. Ik kon de puf niet opbrengen om op elke bal te rollen en voor elke bal 100% te gaan. Uiteindelijk leek het een zonnesteek te zijn van de vorige dag en was ik blij dat ik kon terugvallen op een basis de goed genoeg om deze wedstrijd te winnen.

 

Nu denk jij: en de dubbel? Laten we het daar maar niet over hebben...


The third future of the year was coming. It had been a month and a half since my last tournament. In May, I took the time to train a lot and go on a holiday. My body and mind were tired and I felt like I needed a holiday, because last year I did not take any time off. In the end, this was a great choice, because I felt renewed coming home after a very very nice vacation. 

 

At this time, I was very excited to be able to play a tournament again. When you win matches and tournament, you get the hang of it and it starts getting better and better. So I was ready for my next tournament. I got to travel to the south of France, to be exact, Nice. I started off with some training on day one, because I had a bye in the first round in singles and doubles.

 

On day two, I got to play round two against an English Woman, Edwards. I was not really into the match and played a little anxious and tight. I won the match 6-3 6-3, with too many unforced errord and bad serving... 

 

Saturday, the semi finales was played against a woman with a lot of experience. She was the previous number 11 of the world, Schoenn. Again, this was not my match and I was not playing very good. It was an unnecessary close first set that ended in 7-5. The second set, I got more into it and felt more confident to hit the ball and make some more angles. I was up 4-1, when my opponent decided she needed a technical time-out. She got me out of the flow I was in and got back to 4-4. Luckily, I was able to win 6-4 and the match, after being on court for 2.5 hours. I felt really weak at the end of the day, because we played in full sun and it was over thirty degrees celsius. 

 

The singels final was against Zoe Maras and I still did not feel fit. I was able to win the match on my basic tennis and not doing too much, 6-3 6-3. But I was not happy about the way I played and felt, but a win = a win. 

 

Now you are thinking: What about doubles? Lets not talk about that...


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!