ITF 3 Citta' di Forli'

Ik was dit jaar al een keer eerder in Italië voor een ITF 3 toernooi. Dit was toen niet echt een succes, dus ging ik nu voor revanche (dat het een heel ander deel van Italië was, buiten i.p.v. binnen en gravel i.p.v. hardcourt, laten we even achterwege) weer op weg naar Italië. Het deelnemersveld was best wel sterk en ik was dan ook niet geplaatst. Er waren drie Japanse speelsters die als eerste, derde en vierde geplaatst waren en een Zwitserse die als tweede geplaatst was. 

Toch had ik een goede eerste ronde loting, tegen een andere Zwitserse waar ik nog niet van had verloren. Ik won ook deze keer gelukkig de wedstrijd, maar ik stond niet goed te spelen en was dan ook alles behalve tevreden over die wedstrijd. De volgende dag moest ik aan de bak tegen de nummer vier geplaatste K. Domori (26). 

Voor het zover was, werd er eerst nog een dubbel gespeeld, waarin mijn dubbelpartner Lola Ochoa en ik niet geplaatst waren. We moesten in de eerste wedstrijd spelen tegen een Italiaans koppel en dat was een fijne opwarmer. Deze wedstrijd wonnen we redelijk gemakkelijk.

 

De volgende dag stond ik dus in de kwart finale van de single tegen Domori. Gelukkig speelde ik iets beter dan de dag ervoor, maar het was nog niet om over naar huis te spreken. Ik verloor deze wedstrijd redelijk kansloos, ondanks wat deuce games, met maar twee games winst. Het is jammer als je weet dat je zoveel beter kan en het er dan niet uitkomt. Gelukkig hadden we nog de dubbel halve finale. Ook nu speelde ik tegen Domori, met haar Japanse partner Takamuro (24). Deze wedstrijd ging al iets beter, maar Lola en ik zaten er nog niet echt lekker in en verloren helaas met maar vijf games die onze kant op vielen.

 

Het was dus geen succesvol toernooi en Italië bleek ook deze keer niet mijn ding te zijn haha. Het eten daarentegen was wel lekker ;) Op naar augustus, dan is het weer tijd voor drie toernooien in België.I had been to Italy once before this year for an ITF 3 tournament. This did not turn out to be a succes, so I was going to give it another shot (okay... it was a totally different part of Italy, also it was outside instead of inside and played on clay, but still... you get what I mean). The tournament was quite strong, with high ranked participants. Seeded players were three Japanese women and a Swiss girl. 

 

The draw turned out to be okay for me, playing a Swiss girl in the first round. I played here once before and won back then. I did again here, though I was not playing a good match and was definitely not happy about it. The next day I had to play the fourth seed, Japanese K. Domori (ranked 26). Luckily, I played a little better during this match than the day before, but it was still not the level it had to be. We had a few deuce games and I won two games in the match. It was tough losing this way, because I knew I could do so much better and it was not showing in matches at all.

 

In doubles I played with the Spanish Lola Ochoa. In the first round we played an Italian couple, winning this match comfortably. The next day we played the second seed Japanese couple, Domori and Takamuro (24). We played an okay match, but lost with only winning five games against this pair. 

 

So again, Italy did not turn out to be a successful tournament for me. At least the food was good ;)! Now I will be getting ready for August, in which I will be playing three tournaments in Belgium.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!