Belgium Tour

ITF 3 Flanders 25

De Belgie tour startte met het ITF 3 toernooi in Leuven. Dit jaar was ik geplaatst, aangezien er een groot schema was. Ik speelde in de eerste ronde tegen de Amerikaanse E. Williams (#48), die ik nog niet eerder had gezien op een toernooi. Hier was ik eigenlijk wel blij mee, het is ook wel eens leuk om te spelen tegen een nieuwe gezicht zonder enige verwachtingen! De wedstrijd begon een beetje moeizaam, maar won ik uiteindelijk met 6-4 6-0. Hierna mocht ik in de kwart finale spelen tegen E. Morch (#26), waar ik vorig jaar in de halve finale van verloor. De wedstrijd was heel close, maar uiteindelijk verloor ik helaas met 6-7(5) 6-7(4). Maar het was goed om te zien dat ik steeds dichter in de buurt kom van het niveau waarvan ik weet dat ik het kan spelen.

In de dubbel strandde ik samen met Ilse van de Burgwal in de eerste ronde al, tegen het als tweede geplaatste koppel, maar we hebben wel leuk gespeeld voor een eerste keer samen!

 

ITF Future Memorial Jens vanHerck

De week na Flanders, speelde ik in Antwerpen een future waar ik als eerste geplaatst was in een schema van 16. Met een bye in de eerste ronde, speelde ik in de kwart finale tegen E. Verhoeven (#73). Dit is altijd een lastige wedstrijd, want Els is en blijft een goede speelster. De eerste set had ik dan ook veel moeite met in mijn spel komen. De tweede set ging dit gelukkig een stuk beter en won ik de wedstrijd uiteindelijk met 7-6(5) 6-2. In de halve finale speelde ik tegen C. Fairbank (#36) die bezig was aan een goede reeks toernooien. Ik speelde een redelijke wedstrijd, waar ik wel tevreden over mag zijn en won deze wedstrijd met 6-2 6-3. Dus stond ik zo op zondag in de finale tegen mijn Zuid-Afrikaanse dubbelpartner Mariska Venter (#50). Ik wist natuurlijk dat ze goed kon spelen, want we hadden al aan dezelfde kant van het net gestaan. Maar ik was wel gedreven om deze wedstrijd te winnen en uiteindelijk werd het een echte strijd. Ik begon goed aan de wedstrijd en won de eerste set met 6-4, door mijn eigen spel te spelen. In de tweede set ging ik helaas teveel mee met mijn tegenstander, door alles proberen te slaan als een winner en verloor mede daardoor de tweede set met 1-6. In de derde set kon ik gelukkig terugvallen op mijn eigen spel en won ik deze set met 6-3! Ik was natuurlijk heel blij met deze winst, maar toch wel met een negatief randje, omdat mijn service tijdens deze wedstrijd echt totaal niet liep. 

In de dubbel speelden we na een redelijk makkelijke winst in de halve finale, dezelfde finale als in 2017 tegen het Nederlandse koppel Peters en van de Burgwal. Deze wedstrijd wonnen wij met 6-2 6-3 en zo had ik toch een dubbele winst in the pocket!

 

ITF 3 Ath Open

Ik eindigde de tour met een ITF 3 in Aat, die ik vorig jaar heb over geslagen. Ik was hier geplaatst, wat over het algemeen gunstig is. Al had ik in de eerste ronde een loting die je minder goed kan noemen. Ik lootte een Chileense vrouw die voor haar blessure in de top 20 van de wereld stond en alweer wat maanden aan het trainen was. Zij was alleen haar ranking kwijt geraakt hierdoor en natuurlijk had ik het geluk, dat ik ondanks mijn geplaatste status toch tegen haar mocht spelen in de eerste ronde. In de eerst set stond ik steeds voor tot 4-4, daar brak zij mij en verloor ik de set 6-4. Hierna zakte mijn niveau wat weg en begon zij beter te spelen, wat resulteerde in een 6-2 winst voor mijn tegenstander in de tweede set. Ik was er helemaal klaar mee en wilde graag naar huis, na drie weken toernooien te hebben gespeeld en besloot geen consolation draw te spelen, mede omdat ik ook niet dubbelde hier. Het was geen goed resultaat en ik ging dan ook met gemengde gevoelens mij voorbereiden op de volgende toernooien in september. ITF 3 Flanders 25

The Belgium tour started out with an ITF 3 tournament in Flanders. I was a seeded player here for the first time, due to a big draw. In the first round I had to play against an American girl, E. Williams (#48). I did not know her or had not seen her at any tournaments before, which was a nice difference compared to other tournaments. Normally you just play the same group of girls/woman. The match started out a bit slow from my side, having to get used to playing in the heat and sun and my opponent being very steady. I won the match 6-4 6-0 in the end. In the quarter final, I had to play against E. Morch (#26) again, as I did in the semis the year before. Again the match was very close, but I lost it due to my own unforced errors, 6-7(5) 6-7(4). To end on a positive note, I was getting closer and closer to the level I should be in matches at this point. In the doubles draw we lost first round unfortunately. 

 

 

ITF Future Memorial Jens vanHerck

The next week it was that time of the year again, for this nice future tournament in Antwerp. I was first seeded in a draw 16. I had a bye in the first round and played against E. Verhoeven (#73) in the quarter final. She is always difficult to play, she knows the game so well and is very steady. I was having trouble with that in the first round, needing a tie break to win it 7-6(5). In the second set I got closer to the level I wanted to play and won that set 6-2. Semi final day was coming up with a match against C. Fairbank (#36). She was doing really good in the past tournament, so I was prepared for a good match. Besides that, I was not playing my best game, but it was good enough to win the match 6-2 6-3. Finals coming up! Played against M. Venter (#50), my African doubles partner, which turned out to be a fight. I won the first set 6-4, lost the second 1-6, because I started playing her game instead of following my own plan. I could get back to that level of tennis in the third set luckily, which made me win the match with 6-3 in the third. I was very happy with winning this future, but I also felt like I did not show everything I could, especially my serves that were not good throughout the tournament.

Mariska and I won the doubles draw as well, quite convincing, so it was a double win for me!

 

 

ITF 3 Ath Open

I ended the tour with an ITF 3 in Ath, which I did not play before. Being a seeded player, you normally have quite a good first round draw, but I was unlucky. There was this Chillean woman competing after surgery, but she used to be a top 20 player and I was unlucky to draw her in the first round. In the first set I was up until 4-4 which turend out to be a break and lost the first set 4-6. The second set was not that good and she started playing better and better, making me lose it 6-2. It was a disappointing end of the tour and I did not play doubles here, so I decided to go home after playing three tournaments. I was nog filled with confidence for the upcoming month of tournaments...

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!