September

NRT Barneveld Open

Het eerste weekend van September heb ik weer een leuk Nederlands Ranglijsttoernooi gespeeld. Ik speel graag in Barneveld, vooral door de gezelligheid en de mogelijkheid om te kunnen mixdubbelen hier. Dat heb ik dan natuurlijk ook gedaan, samen met Rutger Bakker, en na het wegwerken van 6 matchpoints in de finale, wisten we nog te winnen ook! In de single heb ik ook meegedaan en dat schema won ik ook, na twee lastige wedstrijden! Ik was erg blij met dit resultaat en de lol die ik weer had op de baan.

 

ITF 3 Fundacion Emilio Sanchez Vicario Madrid

Na de winst in Barneveld en het fijne gevoel dat ik over had gehouden, ging ik best wel met volle moed richting Madrid. Het enige dat me tegen begon te staan op dit moment, was het veel weg zijn van huis en het gevoel dat ik best wel erg alleen was. Dus er zat wel een donker randje aan deze reis. In de single was ik vierde geplaatst en speelde ik in de eerste ronde tegen C. Fairbank (#36). Vorige maand won ik nog met 6-2 6-3 deze wedstrijd en ik voelde best wat vertrouwen. Echter was dit gelijk weg na het trainen hier. Ik kon totaal niet omgaan met de omstandigheden (wind, zon, warmte, toeschouwers etc.) en daardoor begon ik al met een achterstand. Deze wedstrijd was geen goed niveau en ik raakte erg in paniek. Hierdoor verloor ik de wedstrijd 4-6 6-4 6-7(5) en kan ik eerlijk zeggen dat ik op zijn Rotterdams redelijk over de zeik was haha! Alles op de dubbel dan maar, met mijn Russische partner. Hier vond ik het plezier wel wat meer en stond ik daardoor ook wat beter te spelen. We wonnen het toernooi door in de finale te winnen van E. Morch (#26) en N. Buob (#28) met 6-3 6-4. Maar je kan je wel voorstellen dat ik mij niet zo lekker voelde hier en het niet zag zitten om het volgende toernooi te spelen.

 

ITF 2 French Riviera Open

Maar toch ben ik gegaan. Dit toernooi werd mijn eerste ITF 2 ooit en ik ging er al heen met lood in mijn schoenen. Ik had totaal geen vertrouwen in het toernooi, maar bovenal had ik er ook geen zin in, geen plezier aan. Ik miste het leven dat ik had voor de tennis, de gezelligheid, de vrienden en het ontspannen leven. Dit werd alsmaar meer bevestigd gedurende het toernooi. Echter speelde ik een redelijke eerste ronde partij tegen N. Buob (#28) die ik verloor met 4-6 6-7(4). Hierna speelde we samen de dubbel en verloren we helaas ook de eerste ronde, ondanks een goede comeback van 0-6 naar 4-0 voor in de tweede set, maar verloren de wedstrijd 0-6 4-6. Ik speelde ook nog de consolation, waarin ik een hele goede wedstrijd speelde tegen E. Bulgurcu (#45) en won deze 6-0 6-0. Daarna in de finale tegen de Japanse K. Domori (#23) en verloor kansloos de wedstrijd 6-1 6-2. Ook dat was echt geen goede wedstrijd, ver beneden mijn niveau. Ik weet dat ik niet teveel mag verwachten van mijzelf, maar deze wisselvalligheid van de afgelopen maanden ontneemt het plezier in het spelletje en ik was er dan ook klaar voor om het gewone leven weer op te pakken. Maar na een hele leuke middag/avond met wat spelers en coaches heb ik ook de leuke kant van het op reis zijn leren kennen en ging ik uiteindelijk toch nog met iets leuks naar huis! Ik voelde me toen goed, terugdenkend aan het spel niet, maar het was voor het eerst dat ik het wel echt naar mijn zin had op toernooi!

 

Hierna was het wel even tijd voor een week rust, geen tennis, niet sporten, maar even genieten en tot rust komen, zowel lichamelijk als mentaal!NRT Barneveld Open

The first weekend of September is the weekend of the Barneveld Open, a tournament for the national ranking. I love playing here, because of the family feeling and the fact that it is one of the few tournaments that offer a mixed doubles draw. And that is what I did play, with Rutger Bakker and we even managed to fight past 6 matchpoints and win the final! I also played in the women's singles draw and won this one after two quite tough matches. I was pretty happy with the way I played and more important with the way I felt being on court!

 

 

ITF 3 Fundacion Emilio Sanchez Vicario Madrid

After winning both draws in Barneveld and feeling quite good, I was ready to fight in Madrid. The only thing I did not feel like, was going on a trip again all by myself. I started to feel a bit lonely and that was not something I was used to in life. In the single draw I was fourth seed and had to play against C. Fairbank (#36) in the first round. We played each other a month earlier and I won that match 6-2 6-3, so I knew I could do this. On the contrary, I lost this match. Playing really really bad and feeling so much stress and tension and panic even. I could not handle the circumstances here (windy, sun, heat, spectators etc.) and did not know what to do with myself. I lost this match 4-6 6-3 6-7(5). So it was full force ahead in doubles, together with my Russian Partner Viktoriia Lvova. We did win the doubles draw, beating E. Morch (#26) and N. Buob (#28) 6-4 6-3. I even had a bit of fun on court and felt way better than in singles. But I was still not over how I felt being on court during that singles match and was not at all looking forward to the next tournament.

 

ITF 2 French Riviera Open

I did go to the next tournament, my first ever ITF 2 tournament, but it was not very positive. I did not feel like traveling again and having to play matches again, just because I had no fun at all the last time! I started to miss the life I had before tennis, hanging out with friends, being surrounded by many people and being a normal student. These feelings just got multiplied during the tournament. I did play a rather good first round match against N. Buob (#28) which was lost with a 4-6 6-7(4) score. We played doubles together afterwards, but lost this match. We did come back from 0-6 in the first to 4-0 up in te second set, but lost in the end 0-6 4-6. It was time for the consolation draw, where I won the first match against E. Bulgurcu 6-0 6-0, playing a really good match! In the final, I had to play against K. Domori (#23). I lost without having any chances. 1-6 2-6. This was not a good match all. Again! I know I should to be to negative, but it just feels really shitty to be this inconsistent during my tournament, matches and even games. I was ready to just quit this and go back to my 'normal' life. But then this thing happened, I had fun. On a tournament. After the matches. On the travel day. I had fun with other players and coaches and actually went home smiling and laughing and feeling good about being on the tour! It was the first time I really had fun and did not feel alone or like I not belonged here!

 

Back home, it was time for me to just take a week off. Away from tennis, sports and live my life for a bit to get some rest for my body and mind!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!