October

ITF 3 Swedish Open

Na een weekje vrij van alles, was het toch weer tijd om op toernooi te gaan. En wat was ik zenuwachtig, want na de afgelopen maanden wist ik nu echt even niet wat te verwachten van mezelf. Voor het eerst ging ook mijn coach Marc mee, wat ik nu ook wel nodig had denk ik, dus daar was ik heel blij mee. Iemand die me even kon helpen als ik het niet meer wist en weer paniek en stress kreeg. In de eerste ronde had ik geen makkelijke loting tegen de Zweedse R. Bellander (#40). Een stabielere speelster waar ik nog niet van had gewonnen. Ik speelde een nerveuze wedstrijd, wat ook goed te zien was aan het spel, maar kon af en toe ook heel goed spel laten zien. Vooral mentaal lag er de uitdaging en dat was net zo goed wisselvallig, maar meer goed dan niet goed! Zo won ik deze wedstrijd met 6-4 4-6 6-1! Met wat meer vertrouwen ging ik de volgende ronde ik, wat weer niet makkelijk was, tegen E. Morch (#26). Ook van haar had ik nog niet gewonnen en ik voelde zowaar wel wat vertrouwen. Als ik de betere vlagen vast kon houden, dan zouden hier kansen liggen. En die lagen er, ik won de eerste set 6-3. Daarna ging het gelijk op en kwam het tot een tie-break, waar ik het van de zenuwen niet meer had en deze verloor. Gelukkig herpakte ik mijzelf heel sterk in de derde set en won ik uiteindelijk de wedstrijd met 6-3 6-7(3) 6-0! In de halve finale speelde ik tegen iemand die ik niet kon, L. Hunt (#20) en ging er dan ook redelijk blank in. Ik was al blij met wat ik had bereikt en hoopte gewoon het niveau vast te kunnen houden. In deze wedstrijd was ik helaas wel wat te slordig waardoor ik mijn kansen niet kon afmaken, want kansen waren er zeker! Ik verloor de wedstrijd met 3-6 4-6. In de dubbel verloren we helaas ook in de halve finale, na een leuke eerste ronde, maar mijn toernooi was eigenlijk al wel geslaagd!

 

ITF Future Wrexham Indoor

Ik was eigenlijk wel even blij dat ik weer een future kon spelen, omdat ik het vertrouwen had dat ik hier goed genoeg voor was! Dan voel je je toch wat meer op je gemakt op het toernooi. En dat bleek ook wel uit mijn resultaten, echter was mijn spel een stuk minder goed dan de week ervoor in Zweden. Ik won hier wel de eerste ronde redelijk gemakkelijk van F. Dutfield-Horton (#120) 6-3 6-0, de halve finale van L. Willerslev-Olsen (#47) 6-2 6-4 en de finale van B. Un (#37) met 4-6 6-4 6-4. Ik heb heel goed gespeeld en heel slecht gespeeld, heel goed over weg gekund met de zenuwen en heel slecht overweg gekund met de zenuwen, maar uiteindelijk was ik toch erg blij met deze winst!

 

ITF 3 Sion Indoor

De derde week op rij dat ik op toernooi was en ik had er zowaar best nog wel zin in! Ik voelde me redelijk goed na de afgelopen twee weken, omdat ik dingen heb laten zien die er eerder niet uitkwamen en ik wist dat als ik dit vaker voor elkaar kon krijgen, ik het best goed zou kunnen doen! Ook hier was mijn coach weer mee. In de eerste ronde speelde ik tegen een vriendin Wendi Schutte (#84) en won deze wedstrijd, die pas om 22:00 begon, met 6-0 6-2. In de volgende ronde moest ik weer spelen tegen E. Morch (#26) en ik wist dat er kansen lagen, want de laatste keer won ik de wedstrijd. Het was weer heel spannend en ik speelde niet zo goed en rustig als in Zweden. Uiteindelijk trok ik wel weer aan het langste eind, waar ik heel blij mee was. Het werd 4-6 6-4 6-4. In de halve finale speelde ik tegen mijn landgenote M. Spaanstra (#12), dat was voor het eerst in een wedstrijd en ik ging erin met het idee dat het een goed meetmoment kon gaan zijn. Tegen alle verwachtingen in speelde ik een fantastisch goede eerste set, die qua niveau lag op mijn trainingsniveau en won ik deze met 7-5. Hierna was ik helaas mijn focus kwijt, waardoor ik meer fouten ging maken en zij meer kon profiteren en verloor ik de wedstrijd 7-5 2-6 2-6. Maar ik was wel heel blij met wat ik heb laten zien qua niveau en dat ik het zo naar mijn zin had buiten de baan om!ITF 3 Swedish Open

After a week off, it was time to go on tour again. I was so nervous, just because I did not know what to expect after the last weeks/months. This was the first tournament that my coach came with, which was really nice at this point. There was finally someone to help me out when I felt like having a break down. The first round draw was not gonna be easy against R. Bellander (#40), I never won against this girl before. I played a very tense and nervous match, which was very visible. Playing very good points, but also very bad ones, being mentally really strong and the other moment mentally very weak. I won this match in the end 6-4 4-6 6-1! In the next round I had to play against E. Morch (#26), which was not going to be easy either. I knew there would be chances in this match, If I could hold on to my good points and plan. I started out really good winning the first set 6-3. The second set was very close and ended in a tie-break, which I screwed up completely because of the nerves. The third set was very good again and came close to the level I knew I could play. I won the match 6-3 6-7(3) 6-0. In the semi final I had to play a woman I did not know, L. Hunt (#20). I was going in blank, to just see what happens and try to play my best. I was a bit more inconsistent than the day before and made a few too many unforced errors, which made it difficult to pull through on the important points and grab my chances. I lost this match 3-6 4-6, knowing I could have gotten more out of it. In the doubles draw we played a good and fun first round match, but lost in the semi final. I was happy with my performance during the tournament!

 

 

ITF Future Wrexham Indoor

Relieved it was time for a future again, I went to the UK with confidence. I felt more in place here, with the level of tennis around me. The results were good, my game was not that good unfortunately, but it was good enough to take home the win. I played against F. Dutfield-Horton (#120) in the first round, winning 6-3 6-0, against L. Willerslev-Olsen (#47) in the semi final winning this one 6-2 6-4 and the final against B. Un (#37) 4-6 6-4 6-4. My level was not consistent, playing really good points and very bad points and I was not always able to get a handle on my nerves. But in the end, I was happy with the win!

 

 

ITF 3 Sion Indoor

The third week of tournaments and I was actually excited to go here! The last two weeks showed me that I can do it, even though at this point it is not consistent, but I can play at a good level. Again my coach was here at the tournament. In the first round, my opponent was good friend and training buddy, coach sharing W. Schutte (#84). I won this match 6-0 6-2, which led me to the quarter final against, again, E. Morch (#26). I knew there would be chances during the match, because there had been in the last two matches and I even won one of them. I was very tense and did not feel as comfortable on court as I did in Sweden, but I did manage to win the match 4-6 6-4 6-4. In the semi final, I played against fellow Dutchie M. Spaanstra (#12). I did not have any expectations going on court, but I was going to stick to the plan and see where it would lead me. This made me focused and calm on court, which led me to a first set win at 7-5. After that, I lost my focus again and felt less calm and confident on court. I started to make more unforced errors and I lost the match in the end 7-5 2-6 2-6. But I was so happy with what I showed on court and how I felt being there off court, I was looking forward to the future!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!