Een jaar vol gebeurtenissen

11 november 2016 16:05

Wat een jaar... Ik wil jullie natuurlijk even bijpraten, maar ik weet eigenlijk even niet zo goed waar ik moet beginnen. I'll give it a try!
Ik moet eigenlijk in het heel kort 2,5 jaar terug in de tijd. Met pijn in mijn hart heb ik toen mijn passie en sport op moeten geven door de beperking. Na een lange tijd niks en een beetje in de put gezeten te hebben, was ik een beetje door facebook aan het scrollen. 
En daar was het... Rolstoeltennis Spijkenisse. Ik zag een kans of een mogelijkheid, het is maar wat je het noemen wilt en na een check bij de orthopeed was het dan zo ver. De eerste les rolstoeltennis. Wat een afgang was dat haha!
Na anderhalf uur ploeteren, blaren kweken, ballen in het net slaan, spierpijn ontwikkelen en eigenlijk enorm voor paal staan, waren we klaar. Wat een opluchting toen ik even een paar ballen staand sloeg, wat dus ongeveer net zo'n afgang was, na 2.5 jaar geen bal te hebben geslagen.
Bij thuiskomst gezworen dit nooit meer te doen... Dus zaterdagochtend een week later, in een rolstoel, op de tennisbaan. Dat was niet wat ik bedoelde toen ik zei dat ik het niet meer ging doen. Maar na een beetje (lees: ernstig) pushen van de ouders heb ik het nog maar eens geprobeerd. Het ging verbazinwekkend, een stuk beter en ik had zelfs een beetje lol. Tot mijn eigen verbazing zei ik zelfs na de training: "tot volgende week!" Iedereen was verbaasd hoorde ik later...
The rest is history, zou je kunnen zeggen.... Ik ga jullie toch nog maar even kort een samenvatting geven van het afgelopen jaar: 2016! Wat een jaar en hij is nog niet eens klaar... wauw! 
In maart gingen we dan met de volwassen op weg naar Meppel, voor de meeste het eerste rolstoeltennistoernooi ooit (zo ook voor mij zoals je ziet)! Wat een succes! Drie dagen later kwamen we terug in Spijkenisse, met meerdere enveloppen en zelfs twee eerste prijzen, waaronder mijn dames enkel B-Draw! Wat was ik stiekem trots op mijzelf haha.
Een maandje later kwam ik erachter dat mijn spieren niet gewend waren nog aan deze manier van bewegen, omdat ik ook steeds meer mijn adl moest gaan gebruiken. Tijdens het toernooi in Badhoevedorp een maand later, waren we er weer, maar maakte ik de verkeerde beslissing om te spelen. Hier helaas maar 1 wedstrijd gewonnen, maar dit toernooi vergeten we snel...
Toen hadden we een korte rust periode, ontzettend fijn, want ik moest even HAVO eindexamen doen. Eind mei weer een toernooitje... deze keer in Valkenswaard waar ik ook mijn eerste vrouwen dubbel heb gespeeld. Het was een aardig toernooi, ondanks dat ik me blijkbaar te hoog had ingeschreven en mijn spel in de enkel er niet uit wilde komen. Ik was toch drie dagen later thuis met twee keer een tweede prijs... Redelijk tevreden zoals je je waarschijnlijk wel kan voorstellen!
Echt, dat was het volgende toernooi. Opnieuw gekozen om twee onderdelen te spelen... het weer de eerste dag zat mee en toen was het lekker 30 graden (mag wel wat minder warm van mij haha). Eerste enkel partij gewonnen en de volgende dag ook de dubbel. Toen sloeg het weer ontzettend om en werd het nat en koud. Merkte aan mijn lichaam dat het een stukkie minder blij was haha, maar vol goede moed weer de baan op! Helaas de single verloren (ik dacht toen iets anders dan dit!)... wel een eerste plaats in de dubbel, so good enough for me!
Wat was het volgende toernooi... Leusden als ik het mij goed herinner. Dat was augustus, nadat juli een rust maandje was met een welverdiende vakantie (ja, dat zeg ik echt zelf)! Een leuk toernooi, waarbij ik mijn tweede toernooiwinst binnen haalde in de enkel! In de dubbel meegedaan in de mix en ook daar tot de finale gekomen en toen kansloos van de baan geveegd! Hahaha... (vond ik toen niet zo grappig). 
Barneveld was de volgende op het lijstje, ondertussen gingen we nog steeds met het grootste deel van de groep, vergeet ik gewoon even te melden af en toe. Ik werd gebeld: wil je Main Draw of B-Draw spelen... op de gok ging ik meedoen in de Main, met de gedachte: "Elke game is er één." Tot mijn verassing een wedstrijd gewonnen en dus geen laatste in de poule. Ik kan je vertellen dat het goed was voor mijn zelfvertrouwen haha! In de mix, helaas tweede geworden, na mijn langste en spannendste wedstrijd tot nu toe :( 

 

Het laatste toernooi van het jaar verliep niet geheel zoals ik het wilde... Zoetermeer, wat een heerlijk weer (Dat rijmt, ja ik weet het)! In de enkel meegedaan in de Second Draw en in de dubbel in de Main Draw. De dubbel helaas verloren, maar we hadden erg goed gespeeld en zoveel games gepakt die we niet hadden verwacht, ik ben nog steeds trots!
Leuk ook om te horen na afloop: "ja... je slaat zo goed, dat we je probeerden te omzeilen." (Again, goed voor het zelfvertrouwen)! In de single tijdens de eerste wedstrijd weinig tegenstand kunnen bieden door een blessure in mijn schouder, opgelopen tijdens de dubbel en zelfs de tweede wedstrijd een walk-over moeten geven...
Slechte afsluiting van zo'n jaar, althans dat dacht ik. Na een aantal weken ging het echter beter en ben ik begonnen met trainen bij Marc Kalkman, wat een fantastische trainer/coach! Nog meer goed nieuws, nummer 13 van Nederland en ingeschreven voor het NK... Komend jaar een mooi jaar op de planning, met waarschijnlijk acht internationale toernooien en een aantal Nederlandse toernooien. Het vooruitzicht is leuk en goed en mooi en wauw... Nouja, ik denk dat je het wel snapt!
Wie had dat gedacht een jaar geleden, toen ik gepushed moest worden om überhaupt te gaan trainen... IK IN IEDER GEVAL NIET! Maar wat ben ik blij dat mijn ouders en de groep mij zijn blijven vragen en steunen en mij hebben geholpen mijn passie binnen de sport terug te vinden!

  

Dit was het afgelopen jaar in vogelvlucht, althans dat was de planning, pakte toch iets groter uit dan verwacht... 
In Meppel speelde en won ik mijn eerste toernooi!
In Meppel speelde en won ik mijn eerste toernooi!
Valkenswaard was een redelijk succesvol toernooi, met twee keer een tweede plaats!
Valkenswaard was een redelijk succesvol toernooi, met twee keer een tweede plaats!
In Echt tot de halve finale gekomen, maar 1e prijs in de DD!
In Echt tot de halve finale gekomen, maar 1e prijs in de DD!
Yeey! Tweede toernooiwinst in Leusden!
Yeey! Tweede toernooiwinst in Leusden!
Main Draw dubbel in Zoetermeer, trots op deze dubbels!
Main Draw dubbel in Zoetermeer, trots op deze dubbels!


TrainingenFoundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact form you can get in touch with me and your message will reach the right person!