ITF 3 AVS Santé Open Sarreguemines


Dag 1 - 19 april

Vertrekken om 10 uur met de auto naar Sarreguemines, Frankrijk, zo stond het op de planning en dus zo gebeurde het. Even de weg uitvogelen en dan lekker tussen de spitsen door vijf uurtjes rijden. Eenmaal aangekomen in het hotel even inchecken en dan de mooie kamer bekijken. Het clubhuis was een grote tent, maar vanwege de kou buiten was het ook hierbinnen erg koud. Het was zelfs -2 op een gegeven moment. Na wat gedoe met betalen en in een mix van Frans/Duits/Engels opzoek naar een geldautomaat, was het tijd voor de loting. Ik lootte in de eerste ronde Nalani Buob, wereldkampioene bij de meisjes. Ik had een slechtere loting kunnen hebben, gezien dat ik geen ranking had en zelfs de nummer 9 van de wereld mee deed. Daarna even wat gegeten, Frans eten was wel even iets waar ik aan moest wennen denk ik. Not my cup of tea ;) Nu lekker slapen en morgen de eerst wedstrijd!


Dag 2 - 20 april

De wekker ging vandaag niet heel vroeg, want ik stond gepland als vierde wedstrijd van de dag, dat zou dus ongeveer na de lunch zijn. Dit bleek uiteindelijk verandert te zijn naar de derde, maar nog steeds tijd zat. Na het ontbijt door naar de club, om daar even een halfuurtje in te spelen. Warm worden was wel nodig, al scheen vandaag de zon, en de banen leren kennen bleek ook wel nodig. Dit was niet het tapijt dat ik kon als tapijt haha! Uiteindelijk was het dan zover voor mijn wedstrijd. Zenuwen bleven uit gelukkig, want ik had geen hoge verwachtingen, ik ging gewoon mijn best doen. De service wilde niet lekker lopen, maar ik kon toch redelijk mee leek het, 2-3. Daarna ging het bij mij iets minder en bij mijn tegenstander iets beter, maar toch bleef het in de games gelijk opgaan. Helaas niet genoeg naar mij toe weten te trekken, verloren met 2-6 3-6, maar toch met een tevreden gevoel naar bed.


Dag 3 - 21 april

De wekker ging vroeg, want er moest weer getennist worden. Vandaag stonden er twee wedstrijden op het schema. Eerst een consolation single eerste ronde tegen de Britse Charlotte Fairbank, niet heel goed gespeeld maar gewonnen met 6-2 6-2. Er moest vandaag ook voor het eerst een dubbel gespeeld worden. Ik ben gekoppeld aan een Frans meisje, Zoe Maras, die helaas geen Engels sprak, maar met wat gebarentaal kwamen we er wel uit. De dubbel werd gespeeld tegen Emmannuele Morch (die daarvoor bijna had gewonnen van de nummer 9 van de wereld) en Souad Yamani. De eerste set was wennen aan elkaar en verloren, maar daarna ging het samenspel een stuk beter en wisten we de wedstrijd naar ons toe te trekken met 3-6 6-4 10-8. Morgen halve finale dubbel en single! 


Dag 4 - 22 april

Gister pas om half één gaan slapen, want de dubbel eindigde erg laat en er moest nog avond gegeten worden om 23:00. Vandaag wel de eerste wedstrijd als single, maar die werd gelukkig een uurtje verlaat naar 9:30. De halve finale single tegen Marlise Peters, maar ik kon maar niet in mijn spel komen. Erg ontevreden de baan weer af, maar wel met de winst 7-6 (5) 7-5. Daarna gelukkig even tijd voor wat rust, want de dubbel was pas later op de dag. We moesten nu tegen de nummer 1 geplaatst, Michaela Spaanstra en Charlotte Famin. We gingen er dan ook kansloos af met 6-0 6-0, maar de paar ballen die mijn kant op kwamen heb ik erg goed gespeeld! Morgen de finale in de single, yes!


Dag 5 - 23 april

Laatste dag, vroeg op want de eerste wedstrijd moest weer gespeeld worden. Mijn tegenstander in de finale bleek mijn dubbelpartner te zijn. Vol goede moed ging ik de wedstrijd in en dit leek zich ook uit te gaan betalen met een 5-2 voor in de eerste set. Helaas ging mijn service toen erg slecht en ging mijn tegenstander wat beter spelen en werd het uiteindelijk 7-5 voor mij in de eerste set. De tweede set ging iets meer naar de verhouding toe en werd het 6-2 voor mij! De finale van de consolation single ITF 3 gewonnen, dus tevreden weer op naar huis en naar de volgende futures in juni in Zuid-Frankrijk! Impressie

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact form you can get in touch with me and your message will reach the right person!