ITF 3 Loiret, Frankrijk


Dag 1 - 15 november

Deze woensdag vertrok in naar Frankrijk met de auto om mijn laatste internationale toernooi van het jaar te gaan spelen in de regio van Orléans. In de avond zou de loting zijn bij een partner van het toernooi, midden in de stad, wat in Frankrijk best wat drukte met zich mee brengt. 

Gelukkig zijn de Fransen niet zo stipt en was ik op tijd voor de loting. Er bestond nog wat twijfel of ik misschien voor het eerst geplaatst zou zijn in een ITF 3, maar helaas moest ik deze afstaan aan de Spaanse Ochoa. 

Ik had wel een goede loting in de eerste ronde. Ik moest tegen Ribeaud (SUI) waar ik nog niet eerder tegen had gespeeld, maar ik had er weer zin in! 


Dag 2 - 16 november

Mijn wedstrijd was de tweede van de dag en dus was het vroeg op om ruim op tijd naar de tennisclub te vertrekken. Ik moest tijd inruimen voor een warming up, omdat er geen inspeel banen beschikbaar waren. Eenmaal aangekomen op de club kwam ik erachter dat de wedstrijd voor mij niet gespeeld werd, omdat er iemand niet was op komen dagen. 

 

We mochten wat eerder de baan op en na een goede warming up begon ik ook aan een goede wedstrijd. Af en toe was ik wat te gretig en wilde ik teveel doen met de return, waardoor ik wat teveel fouten heb gemaakt naar mijn zin. Buiten dit was het een goede wedstrijd die ik won met 6-0 6-0.


Dag 3 - 17 november

Vandaag stonden er twee wedstrijd op de planning. De kwart finale in de single en de halve finale in de dubbel. De halve finale was vandaag al en we hadden nog niet gespeeld, omdat we een bye in de eerste ronde hadden. Gaaf om geplaatst te zijn op een ITF 3 en helemaal dat het ook nog eens eerste geplaatst was! 

 

Helaas ging mijn single niet zoals ik het wilde. Ik had de beste loting voor een kwart finale, maar ik zat er totaal niet in. De Spaanse Ochoa was mijn tegenstander en ik voelde me klaar voor deze wedstrijd. Helaas kwam ik te snel met 0-3 achter en liet ik dit in mijn hoofd komen, waardoor ik geïrriteerd raakte en niet meer lekker kon tennissen. Het ging tegen me werken ik verloor de eerste set. Dit terwijl, als ik eerlijk ben, mijn spel niet onder deed voor die van mijn tegenstander, maar ik maakte gewoon weg teveel fouten. De tweede set ging een stuk beter, maar ik haalde mijn niveau totaal niet en ook dit ging in mijn hoofd doorwerken. Ik verloor deze wedstrijd met 1-6 4-6 en was totaal niet blij. Ik vind het ook nog steeds zonde dat ik deze wedstrijd op die manier heb gespeeld en heb verloren. 

 

Mijn focus lag nu bij de dubbel. Ik speelde met Lvova (RUS) tegen Fairbank (FRA) en Maras (FRA). Wij speelden geen goede wedstrijd, maar het was goed genoeg om deze wedstrijd te winnen met 6-2 6-0.


Dag 4 - 18 november

Zaterdag was de finale dag van de dubbel en er stond een pittige wedstrijd te wachten tegen Morch (FRA) en Buob (SUI). Nog steeds een beetje teleurgesteld over de dag ervoor, kon ik dit gelukkig naast me leggen en gaan vechten voor deze finale. Ik wist dat ik veel te doen ging krijgen. 

 

Dit was ook zeker waar, aangezien ik de meerderheid van de ballen kreeg. Ik zat er niet helemaal lekker in en mijn dubbelpartner ook niet en zo verloren we, geflatteerd, de eerste set met 1-6. 

Wij veranderden onze strategie in de tweede set en dit werkte super voor ons. Onze tegenstanders lukte het niet meer om alles in de gaten te houden en wij gingen steeds beter bewegen en lekkerder spelen. Wij wonnen deze set met 6-2.

Hierna begon een spannende en lange super-tiebreak, die wij uiteindelijk wonnen met 10-8. We waren natuurlijk heel blij met deze overwinning en hoe we speelden in de tweede en derde set. 

 

Ook gaaf was de hoeveelheid publiek die er op de tribune zaten. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt, net als met ballenkinderen spelen. Dit neem ik weer mee naar volgend jaar in het doosje met ervaring, die steeds wat meer gevuld wordt. Hierin gaat ook deze winst, mijn eerste toernooiwinst in een ITF 3!

 

Op naar volgend jaar! 

©Grégory Picout
©Grégory Picout


Impressie


Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact form you can get in touch with me and your message will reach the right person!