ITF Future Tournoi d'Antibes


Dag 1 - 31 mei

Ik was rond 10 uur op Eindhoven Airport, om hier vandaan voor het allereerst helemaal alleen te gaan vliegen en wel richting Nice, Frankrijk. Hier stond namelijk het volgende toernooi op mij te wachten en ik was er klaar voor. Volgeladen met twee stoelen, een tennis tas, bagagetas en handbagage was ik op weg naar de incheckbalie. Hierna afscheid genomen en door douane om vervolgens te wachten op het boarden en het vertrek. Bij aankomst duurde alles wat langer dan op de planning stond en heb ik het heel leuk gehad met een stewardess, waarna onze 'fanfie' tot leven kwam haha. Uiteindelijk met de shuttle naar het hotel en daarna naar de tennisclub voor de loting. De eerste ronde morgen is tegen Aurelie Sciara (FRA) nummer 181 vd wereld en dubbel tegen N. Everik (ENG) en C. MacDonald (ENG). Lets go! 


Dag 2 - 1 juni

Vandaag moest er dan toch echt gespeeld gaan worden, zowel enkel als dubbel stonden op de planning. Ik was de tweede wedstrijd voor de enkel en vol goede moed ging na het inspelen de baan op. Het ging op de baan vervolgens niet allemaal makkelijk met een tegenstander die geen Engels sprak, maar we kwamen er wel uit. Ook mijn spel ging niet zoals ik het wilde, maar heb de wedstrijd toch kunnen winnen met 6-0 6-1. De dubbel ging ook nog niet zo lekker met Lauren, maar we hadden nog nooit eerder samen gespeeld en na wat gewenning ging het steeds lekkerder. De dubbel wonnen we ook met 6-0 6-1. Morgen in de enkel tegen E. Morch (FRA), nummer 2 van Frankrijk en 33 vd wereld. Vol goede moed op naar morgen!


Dag 3 - 2 juni

Dag twee van het toernooi begon niet super helaas. De loting was natuurlijk niet gunstig, maar ik was wel klaar voor de wedstrijd en had als doel om lekker mijn eigen spel te spelen en zoveel mogelijk games te gaan pakken. Mijn service liet mij af en toe flink in de steek, na de eerste game die ik zelf serveerde en op love won. Ook verder niet echt mijn eigen spel kunnen spelen, maar het mijn tegenstander toch moeilijk kunnen maken met vaak deuce en vier games mijn kant op kunnen trekken. Volgende keer weer voor meer. De dubbel was wel weer succesvol, al moesten we nog steeds aan elkaar wennen. Deze wedstrijd wonnen wij met 6-2 6-2 van G. Buehler (SUI) en N. Novikova (LAT). Morgen een dagje vrij en zondag de dubbel finale!


Dag 4 - 3 juni

De dag dat ik vrij was, best lekker zo even tussendoor in dit mooie weer. Beetje tennis gekeken en de omgeving gezien. De dag duurt wel lang als je moet wachten, dus nog een beetje getraind maar niets bijzonders gedaan eigenlijk. Morgen gaan we voor de dubbelfinale! 


Dag 5 - 4 juni

Zondag, de laatste dag van het toernooi en vreemd genoeg was vandaag onze dubbelfinale de enige partij die gespeeld ging worden. Dit was tegen Z. Maras (FRA) en A. Sciara (FRA). Het samenspel en mijn service gingen zoveel beter in de eerste set dat we deze redelijk gemakkelijk wonnen met 6-1. Daarna raakten wij onze concentratie wat kwijt en verloren we een aantal games op rij door fouten van onze kant. Gelukkig konnen we dit snel omdraaien en werd het deze set 6-4. Zo had ik mijn eerste internationale zege binnen! Wat een succesvol toernooi toch achteraf. 


5 en 6 juni

Zondagavond vertrokken naar Cagnes sur Mer, voor het volgende toernooi. Maandag en dinsdag was een trainingskamp georganiseerd. Ik had al een paar dagen een klein beetje uitslag op mijn benen, maar niks bijzonders gelukkig. Helaas was dat na maandag wel anders en begon ik me wel een beetje zorgen te maken. Ik dacht dat ik een muggenbult had op mijn, wat toch een andere beet bleek te zijn (wat weet ik niet). Dit triggerde mijn uitslag/allergie waardoor ik binnen een korte tijd helemaal onder de jeukende bultjes zat en mij ziekig begon te voelen. Na mede een doktersbezoek heb ik helaas moeten besluiten om dit toernooi toch niet te gaan spelen en ben ik woensdag weer naar huis gevlogen. Nu op naar augustus voor de volgende internationale toernooien, na volgende week Echt en de week erna Houten te hebben gespeeld. Impressie

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact form you can get in touch with me and your message will reach the right person!