Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport 2016

12 november 2016 20:30

Na zes weken die hard stalken, irriteren, zeuren, maar vooral stemmen werven voor de verkiezing Sporttalent van het jaar, was het dan eindelijk zover: het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport 2016 van Fonds Gehandicapten Sport. 

Eerst even kort hoe ik eigenlijk deze verkiezing ben in gerold... Een week voor het stemmen moest gaan beginnen werd ik naar de computer geroepen door mijn ouders voor een verrassing. Nieuwsgierig als ik ben, kwam ik er gelijk aan natuurlijk. Zij hadden mij opgegeven, omdat ze vonden dat ik me zo goed had ontwikkeld in de tennis, maar ook mentaal. In eerste instantie vond ik het doodeng zo'n verkiezing, want aandacht is niet mijn sterke kant. Maar naarmate we bezig waren, werd ik fanatiek (want zo ben ik dan ook wel weer) en stonden we binnen no-time eerste. Door naar de halve finale en na een super eind-sprint, daar op twee stemmen na tweede geworden en dus door naar de finale. Deze was op het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Amsterdam Arena.

De avond begon natuurlijk al een week eerder, met de zoektocht naar een jurk en de beslissing wie ik nou eigenlijk mee ging nemen. Uiteindelijk werden het mijn ouders, dus nog even een jurk voor moeders gezocht en toen was het tijd voor het optutten, want we blijven vrouwen natuurlijk.

 

Na non-stop file te hebben gehad, uiteindelijk in Amsterdam aangekomen. Daar werden we opgewacht door Jiske Griffioen en Bibian Mentel en een aantal mensen van Fonds Gehandicaptensport. 

 

De andere finalisten, enkele jury-leden en wat bekende mensen uit de sportwereld ontmoet natuurlijk, voordat het tijd was om naar de tafel te gaan. Hier begon op het podium rapper Typhoon met een indrukwekkend verhaal over doorzetten ondanks de tegenslagen. Dione de Graaff was de host van de avond en begon daarna de avond.

 

Het voorgerecht werd geserveerd (Ron Blaauw verzorgde het eten, wauw!) en daarna was het de beurt aan de finale van de verkiezing. De zenuwen begonnen nu wel redelijk toe te slaan, zoals je je waarschijnlijk wel voor kan stellen. 

 

Eenmaal op het podium, in spanning, kregen we allemaal nog wat vragen. André Cats vertelde nog kort een verhaaltje en daarna kreeg hij de envelop met de uitslag. En de winnaar was... Benjamin!

 

Een teleurstelling voor mij natuurlijk (en voor Pim, de andere finalist), but you can't have it all. Met de cheque en de bos bloemen het podium weer af en verder met de avond, nadat ik nog even wat lieve woorden kreeg van Esther Vergeer en Monique Kalkman. Dat maakte het een beetje makkelijker! 

Daarna kwam Jiske een stukje voorlezen uit haar boek en haar verhaal vertellen over Rio en de moeilijke tijden die het leven met zich meebrengt. Dit deed de Schotse bergbeklimmer, Jamie Andrew, ook. Dat was een ontzettend indrukwekkend verhaal, waar je toch wel even stil van bent en ook blij bent met wat je hebt.

 

Na het hoofdgerecht was de veiling aan de beurt. Het duurde even voor het opgang kwam, maar daarna leek het toch positief te worden voor Fonds Gehandicaptensport. De eindshow werd gegeven door de meiden van O'Gene! Super gaaf om in het echt te zien en te horen, het bracht ook wel wat leven in de brouwerij! 

Met mijn ouders bij het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport.
Met mijn ouders bij het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport.
Rapper Typhoon! ©FondsGehandicaptensport
Rapper Typhoon! ©FondsGehandicaptensport
De drie finalisten! ©FondsGehandicaptensport
De drie finalisten! ©FondsGehandicaptensport

Het eindbedrag dat is opgehaald op de avond werd laten zien als laatste, o.a. met Jetze Plat. Het bedrag was groots, maar liefst 471.000 euro!

Al met al een geweldige avond gehad natuurlijk, maar de teleurstelling overheerste wel, dat moet ik toch eerlijk zeggen (nog steeds wel een beetje eigenlijk)!


ImpressieFoundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact form you can get in touch with me and your message will reach the right person!