Nederlandse Kampioenschappen 2016

18 december 2016 20:43


December 2015, een jaar geleden, was ik net twee maanden bezig met rolstoeltennis. Met de club gingen we een dagje wedstrijden kijken bij het Nederlands Kampioenschap Tennis in het Topsportcentrum in Rotterdam. We zaten een beetje te grappen over hoe gaaf het zou zijn om hier zelf een keer te staan. Niemand had gedacht dat we een jaar later drie rollers in de kwalificatie hadden en dat ik mee mocht doen aan het hoofdtoernooi...

Eind oktober, 2016, besloot ik er gewoon voor te gaan na de mail van de KNLTB dat het NK er weer aan kwam. Ingeschreven en een maandje wachten om te zien wie er nog meer definitief mee gingen doen. Kwalificatie bleek niet nodig want er waren maar 7 inschrijvingen en 1 wild card.

 

Een maand lang weer volop trainen bij Marc Kalkman en samen vooruitkijken naar mijn eerste grote toernooi. De trainingen gingen lekker en het zag er allemaal redelijk goed uit, mits de loting goed zou zijn! Dat was het dus niet... Ik lootte in de eerste ronde bij de vrouwen de Olympisch Kampioen en de nummer 1 van de wereld, Jiske Griffioen.

 

De zenuwen kwamen langzaam in de dagen voorafgaand aan woensdag 14 december, de dag waarop deze wedstrijd plaats ging vinden. De zenuwen namen helaas enorm de overhand en zelfs de makkelijkste ballen bleken niet weggelegd voor mij. Een wedstrijd om snel te vergeten en helaas ook niet kunnen genieten van de eer om op centre court te spelen tegen de nummer 1!

 

Na toch wel enige tijd balen, moest ik mijzelf eroverheen zetten, want met 18 jaar mag je nog mee doen aan de jeugd. Hier werd ik gelijk geplaatst en hoefde ik dus geen kwalificatie te spelen. Ook hier werd gehoopt op een gunstige loting, maar het leek mij niet gegund. Wederom de nummer 1 geplaatst in het toernooi geloot, maar wat moet dat moet en dus gingen we weer aan de bak.

 

De zenuwen leken mee te vallen, want het nieuwe van publiek en lijnrechters was eraf. Helaas was niets minder waar, want hoe dichter ik bij het topsportcentrum kwam, hoe meer de zenuwen op kwamen zetten. Deze wedstrijd ging een stuk beter, dat wel, maar nog steeds bij lange na niet mijn eigen spel kunnen spelen. In ieder geval heb ik tijdens deze wedstrijd nog enigszins plezier gehad tijdens het spelen, ondanks de grote ontevredenheid over mijn spel.

 

Al met al, was dit geen succesvol toernooi en zou ik het graag willen vergeten. Dit was de eerste keer dat ik zenuwen in deze maten heb meegemaakt en helaas heb ik hierdoor tijdens het toernooi ook nagenoeg geen plezier kunnen hebben. Hier ga ik weer leerpunten uithalen en daarmee aan de slag en een doel voor volgend jaar: de zenuwen onder controle krijgen!

©Tennisimages.com
©Tennisimages.com
©Arjan Spaargaren
©Arjan Spaargaren


Impressie

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact form you can get in touch with me and your message will reach the right person!