ITF Tour in augustus


ITF 3 Flanders 25 Leuven, België (3-6 aug)

Woensdag 2 augustus reisde ik af naar Leuven, België om hier mijn tweede ITF 3 toernooi te gaan spelen. Er stonden drukke dagen voor de boeg, aangezien het dames schema redelijk aan de grote kant was, maar ik had er weer zin in! 

 

De loting had slechter kunnen zijn. De eerste ronde moest ik spelen tegen Peters (NED) op donderdag en de eerste dubbel samen met Emmanuelle was tegen Zvik (ISR) en Awana (MAR). Mijn single won ik overtuigend met 6-2 6-3 en de dubbel was even zoeken en wennen, maar werd gewonnen met 6-3 6-1.

 

De volgende dag stond een zware enkel partij om mij te wachten, tegen de als derde geplaatste van Chastelet (NED). Met vechten leek ik de partij te gaan winnen, helaas moest mijn tegenstander opgeven bij een stand van 7-5 4-2 in mijn voordeel. Zo stond ik ineens in de halve finale morgen!

 

Zaterdag was de dag van de halve finales, waarin ik goed spel heb laten zien en aan redelijk wat doelen kon voldoen voor mijzelf. Helaas wilde alles nog niet lukken, maar ik moet niet teveel van mijzelf verwachten. Ik verloor van mijn dubbelpartner Morch (FRA) die als tweede geplaatst was met 3-6 4-6, maar het had zeker alle kanten op kunnen vallen. Ervaring speelde hierin een grote rol en dat had Emmanuelle nu eenmaal een stuk meer dan ik! Samen verloren we helaas onnodig ook de dubbel, maar we hebben met vlagen goed staan spelen. Het werd 2-6 3-6. 

 

Al met al was ik hier natuurlijk erg blij mee en ik zat vol motivatie om door te gaan naar het volgende toernooi. Die stond gelukkig al om de hoek, want op woensdag vertrok ik naar Antwerpen voor een future. 


ITF Future Memorial Jens vanHerck Antwerpen, België (10-13 aug)

Na mijn redelijk succesvolle toernooi in Leuven, begon dit toernooi met een klein beetje stress. Mij dubbelpartner was ziek en kwam dus niet, dus moest er last minute nog een dubbelpartner gevonden worden. Gelukkig kon ik dubbelen met Mariska Venter (RSA) en wat was dat ontzettend leuk! 

 

De loting was woensdagavond en er stond de volgende dag een wedstrijd te wachten tegen een onbekende tegenstander, Levasseur (FRA). Geheel vrij ging ik donderdag na het inspelen de baan op en ik wist deze wedstrijd met redelijk gemak te winnen met 6-1 6-1. De dubbel werd door ons ietwat onderschat en daardoor maakte we het onszelf onnodig moeilijk, maar wonnen we met 4-6 6-1 10-4.

 

Vrijdag stond er een lastige wedstrijd op het menu, tegen Verhoeven (BEL). Geheel blanco ging ik de baan op, met de hoop op winst, maar ik bleef reëel en wist dat de kansen verdeeld waren. Gelukkig kon goed rustig blijven en de wedstrijd winnen met 7-5 6-3! 

 

Zaterdag was het de dag van de halve finales, waarin ik speelde tegen de als eerste geplaatste Lvova (RUS). De wedstrijd ging ik in met de hoop op een game en deze wist ik te pakken, maar erop terugkijkend had er meer in moeten zitten. Ik verloor de wedstrijd geheel terecht met 1-6 2-6. De halve finale dubbel werd wel gewonnen van Lvova (RUS) en Levasseur (FRA) met 6-1 6-0. 

 

De finaledag zondag, ik was super gemotiveerd na mijn goede spel van gister in de halve finale van de dubbel. Dit kwam er helaas in de finale niet geheel uit, maar het was allemaal goed genoeg. Zo haalden Mariska en ik de winst binnen tegen van de Brugwal (NED) en Peters  (NED) met 6-1 6-0.

 

Op naar de week van 21 augustus, want dat was de week van mijn volgende future, in Rotterdam!


ITF Future Rotterdam Open, Nederland (24-27 aug)

Na mijn halve finales en winst in de dubbel had ik er wel weer zin in. Helaas was ik geblesseerd geraakt het vrije weekend, bij het spelen van een nationaal toernooi. Maar ik wilde hoe dan ook de Rotterdam Open spelen, dus met wat tapejes, fysio en pijnstillers ging ik donderdag de baan op tegen van de Burgwal (NED).

 

Dit was de eerste wedstrijd van de poule van vier, maar het ging niet makkelijk worden. De laatste twee wedsrijden verloor ik namelijk, doordat ik meeging in het spel van mijn tegenstander. Vandaag kon ik gelukkig mijn eigen spel spelen, al was het op halve kracht, maar de plaatsingen gingen goed en zo won ik de wedstrijd met 6-4 6-4.

 

Gelukkig voor mijn arm, waren er geen dubbels, maar ik zag op de loting dat ik de volgende dag gelijk de moeilijkste wedstrijd van de poule zou hebben tegen Verhoeven (BEL). Marc kwam kijken en de eerste set ging helemaal niet zoals ik had gewild. Mijn arm werkte niet mee en de pijnstillers had ik te laat ingenomen. Pas bij een achterstand van 3-6 2-5, wist ik het om te draaien en beter te gaan spelen. De wedstrijd won ik na meer dan drie uur, met 3-6 7-5 7-6(5). Wat was ik hier ontzettend blij mee!

 

Zaterdag stond de laatste poulewedstrijd op het schema tegen een onbekende, de Greef (NED). Het meisje was pas 13 en net begonnen, maar kon af en toe echt een goede bal slaan. Ik won deze wedstrijd met 6-0 6-0 en zo had ik mijn eerste ITF toernooiwinst binnen in de enkel! wat een gaaf gevoel is dat zeg!

 

Nu is het tijd voor rust, bijkomen en herstellen voordat er weer gebouwd gaat worden om hopelijk ook ITF 3 toernooien te gaan kunnen winnen en mijn doel te behalen. Aan het einde van het jaar top 50!

©JariMulderFotografie
©JariMulderFotografie


Impressie

Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact form you can get in touch with me and your message will reach the right person!