Van Frankrijk naar de bergen


ITF Future Montfermeil, Frankrijk (20-22 okt)

Een driedaags toernooi met een flink schema, dat leek het in ieder geval te gaan worden. Gelukkig viel dit enigszins mee en kon ik weer even kort wennen aan toernooien spelen in plaats van vijf dagen per week trainen! Ik had er wel weer zin in zeg, zeker toen ik zag dat ik voor het eerst geplaatst was op een internationaal toernooi. 

 

Door mijn plaatsing had ik in de eerste ronde een bye en speelde ik pas later op de dag mijn eerste wedstrijd. De loting voor deze kwartfinale was wel de zwaarste die ik kon hebben, namelijk tegen Verhoeven (BEL), die maar vijf plekjes onder mij stond op de ranglijst. Ik heb het nooit makkelijk, maar speelde beter dan ooit in de eerste set en herpakte me naar dit niveau in de derde, 6-2 2-6 6-1. 

 

De volgende dag stond de halve finale in de singel en de dubbel op de planning. Ik moest tegen Buob (SUI) en kreeg totaal mijn niveau niet te pakken in deze wedstrijd. Hierdoor verloor ik, ondanks veel deuce games met 2-6 1-6. Hierna mochten we samen optreden voor de dubbel tegen Morch (FRA) en Levasseur (FRA). Deze wedstrijd wonnen we wel met 6-2 6-0. 

 

Zondag was de finale dag, waar ik nog steeds een tikje baalde van mijn singel wedstrijd van de vorige dag. Maar ik moest me nu focussen op de dubbel finale tegen van Chastelet (NED) en Verhoeven (BEL), het als eerste geplaatste koppel. We wonnen deze wedstrijd redelijk overtuigend met 6-2 6-3. 

 

Zo ging ik op naar de mooie bergen in Zwitserland voor het volgende toernooi, met een prijs na het winnen van de dubbel. Het niveau moest wel weer wat omhoog, want er stond een heel sterk toernooi klaar.  


ITF 3 Sion Indoor, Zwitserland (26-29 okt)

Na het vorige toernooi, was ik een beetje gespannen voor dit toernooi. Ik hoopte ten eerste op een gunstige loting in de eerste ronde, aangezien de geplaatste spelers hier de nummers 10, 17, 21 en 24 van de wereld waren. Daarnaast zat in mijn hoofd toch nog wel een beetje mijn eerste hele goede wedstrijd en mijn niveau dat daarna heel erg wegzakte in Frankrijk. Maar een nieuwe toernooi geeft weer nieuwe kansen! 

 

Ik had een gunstige loting tegen Grosswiler (SUI) in de eerste ronde en won deze wedstrijd, ondanks weer een slechte wedstrijd te hebben gespeeld, met 6-2 6-3. Dat was het dan ook gelijk voor de eerste dag, de dubbel werd pas op vrijdag begonnen. 

 

Vrijdag speelde ik in de kwartfinale weer tegen Lvova (RUS), net als in Augustus in Antwerpen. Ik wilde graag meer games pakken dan toen en dat is zeker gelukt. Ik heb zelfs best lekker staan spelen en er hadden, gezien de hoeveelheid deuces, meer games ingezeten dan de vijf die ik deze keer pakte. Het werd 2-6 3-6. In de dubbel mocht ik weer met Nalani aantreden. In de eerste ronde speelden we tegen een Zwitsers koppel Buehler/Rusnak en wonnen met 6-2 6-1 de wedstrijd. 

 

Zaterdag was het halve finale dag en speelden we dus de halve finale in de dubbel tegen het als eerste geplaatste koppel Famin (FRA) en Lvova (RUS). Zij waren in de dubbel de nummer 7 en 25 van de wereld. Voor ons gaf dat wat rust, want er was geen druk, niemand verwachtte van ons dat wij zouden winnen. Het was dan ook wel gaaf om de eerste set binnen te slepen met 7-5! Helaas hielden wij het als koppel niet vol om de wedstrijd te winnen en verloren met 7-5 4-6 3-10. We hebben ons goed staande gehouden en ik mag over mijn eigen spel wel tevreden zijn en ik heb laten zien dit niveau aan te kunnen. Al moet ik ook eerlijk zijn en zeggen dat op de avond zelf vooral de teleurstelling overheerste. 

 

Ik heb wel door dat ervaring zo ontzettend belangrijk is en kan gaan helpen wedstrijden te winnen. Op de belangrijke punten laat ik het nu nog afweten en ik moet hier overheen gaan komen, oftewel veel wedstrijden blijven spelen. Ook kan ik niet wachten om het niveau dat ik steeds opnieuw kan halen in een dubbel, constanter te gaan halen ook in de singel. Zodat ik niet alleen dubbel wedstrijden en toernooien ga winnen, maar hopelijk ook meer wedstrijden en toernooien in de singel! 

 

Op naar over twee weekjes, het laatste toernooi van het jaar: een ITF 3 in Loiret, Frankrijk!Foundation

Since 07-11-2016 a foundation exists, which supports me financially in my road to the top in wheelchairtennis.

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact form you can get in touch with me and your message will reach the right person!