Nieuws


Sparta Rotterdam - FC Emmen 

Op uitnodiging van wedstrijdsponsor Hitachi Capital Mobility was ik aanwezig bij de voetbalwedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Emmen, die werd gewonnen met 5-1 door Sparta. Het was een koude zondagmiddag, maar wel een hele leuke en gezellige dag! Samen met Ralph van den Boogaard was ik hier aanwezig op de uitnodiging van Hitachi, en uiteraard met Jan Willem ten Hoopen van Hitachi Capital Mobility. Leuk om weer op Het Kasteel te zijn en bij te praten met mijn contacten bij Sparta Rotterdam en de Betrokken Spartaan. Ik hoop er snel weer te zijn!


Radio interview Sport op Voorne Putten Radio bij LINQ FM

Sport op Voorne Putten is sinds dit jaar weer te horen op de regionale radio LINQ FM, met al het sportnieuws uit onze regio. Ik werd gevraagd om opnieuw plaats te nemen achter de microfoon en te praten over het zware jaar dat 2019 was, terug te blikken op Wrexham Indoors en te praten over mijn doelen voor dit jaar en tot Parijs 2024. Het was een leuke middag met de mannen van Sport op Voorne Putten! U kunt mijn interview hier terugluisteren.


KNLTB bijeenkomst rolstoeltennis voor trainers

Met zo'n 35 trainers hebben we een halve zaterdag besteed aan alle factoren van het rolstoeltennis. Hierbij hebben we ons ingezet als spelers en trainers van de KNLTB om andere trainers die rolstoeltennisles geven op hun verenigingen, of hierin geïnteresseerd zijn, enthousiast te maken en houden en ze te helpen met hun vragen. Het blijft soms toch lastig, met verschillende handicaps en leeftijden in een groep, om iedereen het naar zijn zin te laten houden tijdens de trainingen. Het was een leuke dag, waarbij we veel hebben kunnen leren van elkaar en ik weer even kon ervaren hoe leuk ik het vind om te doen wat ik doe en mijn enthousiasme hierover te delen met anderen!


Clinics Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen

Vorig jaar heb ik twee gave clinics mogen organiseren in samenwerking met Hitachi Capital Moblity en met de KRVE/Royal Vopak. Ik vond het heel leuk om te doen en ik heb ook alleen maar positieve feedback gekregen en dus hebben we met het bestuur van de Stichting besloten deze clinics meer en beter aan te gaan bieden! Dus heeft u ook interesse in een extra dimensie geven aan uw vrijdag middag borrel of jaarlijkse uitje? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden! Meer informatie over de clinics vindt u hier.


ABN AMRO WTT in Ahoy Rotterdam

Op uitnodiging van het Bilderberg Parkhotel was in aanwezig op het ABN AMRO WTT in Ahoy Rotterdam. Het meest prestigieuze tennistoernooi dat in Nederland wordt georganiseerd door Richard Krajicek, maar waar ook een ITF 1 rolstoeltennistoernooi voor mannen aan is gekoppeld, met als toernooidirecteur Esther Vergeer! Heel gaaf dat ik er weer bij mocht zijn in de mooie hospitality suite van het Bilderberg hotel en een deel mocht uitmaken van deze grote familie en de sfeer die zij altijd weten te creëren! 


Sportgala Nissewaard Theater de Stoep

Dit jaar was ik niet genomineerd voor een prijs, maar was ik wel gevraagd om te helpen en dat is ook wel heel erg leuk om te doen. Op 27 januari stond ik wel vier keer op het podium, als voorzitter van de jury, met de stuurgroep van het sport- en beweegakkoord, als deel van Sport Talenten Team Nissewaard en omdat ik de prijs voor aangepaste sporter van het jaar mocht uitreiken. Het was een hele leuke en geslaagde avond, waar iedereen van heeft genoten! 


Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard

Een van de gave prijzen van de loterij tijdens mijn kerstborrel waren 10 tribunekaarten voor de voetbal wedstrijd tussen Sparta en Fortuna. Op zaterdag 25 januari vond deze wedstrijd plaats en waren alle 10 de plekken bezet door enthousiaste winnaars! Zelf zat ik met hoofdprijswinnaar op de business Seats en ook wij hebben een hele leuk avond gehad. Bedankt voor het mogelijk maken en jullie bijdrage Sparta Rotterdam en de Betrokken Spartaan!


Privé training met Raemon Sluiter

Raemon Sluiter en Stefan Weeda hebben een gave donatie gemaakt aan de stichting, een uur privé training van Raemon Sluiter, een uur privé training met Stefan Weeda en een nieuw racket! Dit mocht ik veilen en dat hebben we gaan in de eerste week van januari. De hoogste bieder op 5 januari was Bjorn, die deze gave prijs kocht voor mijn dochter Danja. Danja ging op 17 januari de baan op bij TV Ridderkerk om een uur afgebeuld te worden door Raemon Sluiter. Ze vond het fantastisch! Raemon en Stefan, heel erg bedankt hiervoor.


Lokaal sport- en beweegakkoord Nissewaard

Samen met nog 6 andere topsporters hebben we ons ingezet om de topsport in Nissewaard te bevorderen, maar ook op Nissewaard meer op de kaart te zetten. In het lokaal sport- en beweegakkoord is zijn nog andere thema's opgenomen zoals, veilig sportklimaat, vitaal sportklimaat, armoede en sport, inclusief sporten, educatie en sport en dus topsport. Vanuit elk thema is een werkgroep opgezet, waarbij de onze dus bestaat uit de topsporters die Nissewaard te beiden heeft, al zijn we nog lang niet compleet. Verder hebben we ook een stuurgroep met een vertegenwoordiger van elk thema. Er liggen hele leuke ideeën op tafel en we kunnen niet wachten om het te gaan implementeren!


Back to work

Eindelijk mocht ik weer, volledige baan, volledige intensiteit, niet inhouden, gewoon gaan! Oké, nog geen vier tot vijf uur per dag, maar ik mocht wel volle back tennissen en wat was dat heerlijk om weer te doen. Samen met mijn coach Stefan en de bondscoach Dennis hebben we een plan opgezet waar ik naartoe wil qua trainingsarbeid en mijn doelen en uiteraard hoe we dit gaan behalen. Ik kan niet wachten om er weer vol voor te gaan!


Radiointerview Sport op Voorne Putten radio LINQ Media

Op 4 januari mocht ik het jaar aftrappen in de eerste aflevering van Sport op Voorne Putten Radio, te beluisteren op zaterdag tussen 14:00 en 17:00 bij LINQ FM. Ik sprak hier met redactielid Patrick Buys over mijn doelen voor komend jaar en hoe ik de dingen ga aanpakken, nu mijn grote doel en droom niet langer meer haalbaar is. Weer een leuke ervaring erbij en ook leuk om te vertellen dat het gelijk een samenwerking oplevert met LINQ Media!


Kerstborrel 2019

Op 12 december organiseerden we vanuit de stichting weer de kerstborrel om het jaar feestelijk met elkaar af te sluiten. Sponsoren en supporters waren met zo'n 70 man vertegenwoordigt op mijn thuisvereniging LTC Spijkenisse. Het was een geweldige avond, met een hele leuke loterij en veel gezelligheid. Maanden van werk kwam samen deze avond en het was ontzettend gaaf om te zien. Een enorm bedankje aan alle lokale en regionale ondernemers die allerlei prijzen hebben gedoneerd aan de loterij en de hapjes gedurende de avond. Het was een avond met een kleine schaduw, omdat ik helaas moest aankondigen van Tokio niet haalbaar ging zijn. Door mijn blessure was ik op dat moment pas weer een uurtje per dag aan het trainen en was het teveel gevraagd om alles te geven voor Tokio. Maar het was ook een mooi moment om iedereen te bedanken voor hun steun de afgelopen moeilijke tijd, maar ook tijdens alle mooie momenten die we hebben beleefd samen. Ik hoop nog één keer met iedereen de uitdaging aan te gaan en met elkaar de Paralympische Spelen te halen in Parijs! 


Geld moet rollen... ik ook

De laatste week van november was ik levensgroot te bewonderen op de lichtzuil op de Woningboulevard in Spijkenisse. Met dank aan infozuil Nederland kon ik hier een week lang mijn 'reclame' laten zien aan Spijkenisse en omgeving en ik heb hele leuke reacties gehad hierop. Het was af en toe wel even raar om naar mijzelf te kijken als ik voorbij reed, maar ook heel fijn om de steun te krijgen van ondernemers die het mij gunnen meer bekendheid te genereren! Ook dit design hebben we weer te danken aan de geweldige Sander Schinkel


PREAZ Sportmassage

Ondertussen was ik alweer een beetje bezig met het opbouwen van mijn kracht, zodat ik fit was op het moment dat ik weer de baan op mocht. Dit hield ook in dat ik na een paar maanden van niks doen, mijn lichaam weer moest gaan pushen naar de randjes en soms ga je er dan over. Dat is niet erg, als je goede begeleiding en een goed team om je heen hebt. Ik was dan ook heel blij met de toevoeging van Stefan Krabbendam, sportmasseur bij PREAZ Sportmassage aan mijn team! 


Groningen-Feyenoord op uitnodiging van Hitachi Capital Mobility

Op uitnodiging van Hitachi Capital Mobility, 1% fair share partner van Fonds Gehandicaptensport en sponsor van mij, mocht ik de voetbalwedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord Rotterdam op 24 november bijwonen. Als echte Feyenoord fan was het wel heel gaaf om ook een keer bij een uitwedstrijd aanwezig te zijn! In de hospitality ruimte bij Hitachi was het heel gezellig en leuk netwerken, met alle Feyenoorders aanwezig in Groningen, maar ook het Hitachi Capital Mobility Stadion was een heel fijn en gemoedelijk stadion! Het voelde bijna als thuis. Bedankt dat ik erbij mocht zijn!


Uitreiking gesigneerd Sparta shirt

Voor de benefiet in het Apollo hotel, dat helaas wegens omstandigheden niet door kon gaan, mocht ik een door de selectie gesigneerd shirt van Sparta Rotterdam veilen. Nog voor het benefiet niet doorging, ontving ik al een bod en uiteindelijk hebben wij besloten om het shirt ook voor dit bod te verkopen. Het ging naar een hele grote Sparta fan en kwam dus goed terecht! Bedankt De Betrokken Spartaan en Sparta Rotterdam voor het mogelijk maken en natuurlijk Ralph en Leen voor het kopen van het shirt en de steun die ik van jullie mag ontvangen!


Op bezoek bij Yonex Benelux

Ondertussen speel ik al bijna een jaar met mijn Yonex rackets en het bevalt heel goed. Op 15 oktober bracht ik een bezoekje aan Ronald in het Sports Business Centre in Leusden en hebben we gesproken over sponsoring, maar ook mijn doelen en de doelen van Yonex. Het was een fijne middag en er gaan leuke dingen aankomen! 


Operatie: pols

Letterlijk, operatie pols stond gepland op 23 september. Na een paar weken aankijken of de klachten zouden verminderen met rust en het dragen van een brace 24 uur per dag, bleek dit niet goed genoeg te werken en dus was alleen een operatie nog een optie. De operatie ging gelukkig heel goed, onder lokale verdoving en na 10 minuutjes stond ik weer buiten. Het was wel even doorbijten, omdat zenuwen toch gevoel blijven afgeven, maar al met al viel het mee en is mijn zenuw vrijgemaakt. Hierdoor waren na een week de klachten al weg en toen de hechtingen eruit waren mocht ik heel langzaam weer gaan opbouwen met bewegen van de pols. Er stond een lange periode van sterker worden en opbouwen voor de deur. 


MKB Bijeenkomst Nissewaard

Zoals hieronder genoemd, heeft de gemeente Nissewaard een leuke video gemaakt van mij en mijn coach om zo te laten zien wat Nissewaard te bieden heeft. Deze werd laten zien op de MKB Bijeenkomst op 17 september. Een hele toffe avond, waar ik veel bijzondere mensen heb mogen ontmoeten. Ook werd er een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan een innovatieve ondernemer uit Nissewaard. Deze ging dit jaar naar Gijs UitBeijers van Steekflens, dit met zijn innovatie het milieu en onze gezondheid beschermd tegen gevaarlijke stoffen! Verder werd er mooi gesproken over de gemeente door de burgemeester en niemand minder dan de gouden waterpolocoach Robin van Galen!


Feest voor het Talen van de Yvonne van Gennip Foundation

Omdat ik Talent van de maand ben geweest en veel contact heb gehouden met Yvonne van Gennip en het Talentfonds, mocht ik aanwezig zijn bij het Feest voor het Talent. Het idee achter dit feest is dat een partner van haar foundation een tafel zou delen met een Held (een ex-sporter) en een talent. De held en het talent hebben dezelfde sport beoefend! Het was een leuke en gezellige avond, aan tafel met de Vriendenloterij en Jiske! 


Etentje met de Nationale Selectie

Op 22 augustus gingen we met hele selectie uiteten, de volwassenen, de juniors en de staff! Met zijn allen sloten we het jaar 2018 af, maar ook om het kwalificatiejaar in te luiden. Uiteindelijk hebben we allemaal maar één doel en dat is het behalen van de beste resultaten en de Paralympische Spelen in Tokio! De prestaties waren erg goed, met al meer resultaten halverwege het jaar dan we hebben behaald het jaar ervoor in het hele jaar. Met vertrouwen gaan we de kwalificatie in!


Interview AD Rotterdam-Voorne Putten

In de laatste week van juli kregen Stefan en ik opnieuw bezoek op LTC Spijkenisse. Ik had een rustdag en dus was het deze keer niet tijdens de training, maar voor de foto's doen we graag even alsof haha. Stefan had een gaaf interview geregeld met het AD, waarin we hebben gesproken over mijn carrière en mijn doelen, maar ook de redelijk nieuwe samenwerking met Stefan en hoe wij samen de dingen aanpakken en de toekomst tegemoet gaan! Lees meer over dit interview hier.


Video ambassadeurschap Nissewaard en MKB bijeenkomst

Op 19 juli kregen mijn coach Stefan Weeda en ik bezoek tijdens de training op LTC Spijkenisse. Wij zijn gevraagd om een ambassadeursrol in te nemen in de gemeente Nissewaard. Hiervoor wilde de gemeente een leuk filmpje maken waarin wij praten over de combinatie van topsport en ondernemen en Nissewaard! Dit filmpje werd laten zien aan meer dan 100 Nissewaardse ondernemers in Theater de Stoep tijdens de MKB bijeenkomst! 


Clinic KRVE en Vopak

Op 11 juli 2019, mocht ik invulling geven aan het jaarlijkste teamuitje van de Roeiers (KRVE) en Vopak door het geven van een rolstoeltennis clinic. Ook nu was het weer een hele leuke en geslaagde middag, waarin veel fanatisme en enthousiasme te zien was. Echte talenten hoor! Bedankt voor jullie mooie bijdrage en financiële steun en dat ik deel mocht uitmaken van deze dag!


Jeugd event op LTC Spijkenisse tijdens OJT

Op 22 juni organiseerde LTC Spijkenisse een heel leuk event voor onze rolstoeltennisjeugd, Dordtse rolstoeltennisjeugd en valide deelnemers van het open jeugd toernooi dat gaande was. Ik mocht hier ook deel van uitmaken en met elkaar hebben we leuke gemengde wedstrijdjes gespeeld!


Eerste aankopen 'van hier tot Tokio'

Al snel waren de eerste bestellingen binnen van de kledinglijn. Om verzendkosten te besparen, wordt het afleveren/verzenden door mijn team gedaan en waar het kan breng ik zelf de shirts en truien langs bij de kopers. Zeker met de eerste levering deed ik dit. De reacties waren super enthousiast!


Clinic Hitachi Capital Mobility

Op 11 mei 2019 was het dan zover, de rolstoeltennis clinic voor een groep van 12 man (11 mannen en een vrouw om precies te zijn), allemaal klanten en medewerkers van Hitachi Capital Mobility. Wat was dit een leuke middag, ik heb genoten van het fanatisme en met verbazing gezien hoe goed iedereen het oppikte. Bedankt voor deze mooie kans!


'Van hier tot Tokio' kledinglijn

Een hele leuke nieuwe samenwerking met Vincent Bons van www.grandslam-tennis.eu. Vaak horen wij dat mensen graag willen helpen, maar niet over de financiële middelen beschikken. Hiervoor hebben wij nu een oplossing, namelijk t-shirts voor mannen en vrouwen en unisex sweater 'van hier tot Tokio' met mijn logo! U steunt mij al vanaf 19,99.


Auto Branding

Zoals hieronder vermeld, is mijn mooie auto ondertussen voorzien van branding in onze huisstijl (met dank aan Sander Schinkel)! Verder zijn ook de grootste sponsoren vermeld op de auto. Hier zijn wij heel blij mee!


Bezoek bij Hitachi Capital Mobility

Om onze samenwerking te verdiepen, ging ik langs bij Hitachi Capital Mobility, waarbij werd besloten om een clinic te gaan geven voor werknemer en klanten van Hitachi.


Rackets testen met Timo van Driel van Tennis Tuning

Wie had gedacht dat ik ooit van mijn Head racket afscheid zou nemen? Ik niet. Maar toch had ik het idee dat ik hier nog meer uit kon halen en dus was het tijd om te testen. Samen met Timo van Driel zijn we toen uitgekomen op de Yonex Vcore 100! 


ABN AMRO WTT met Bilderberg Parkhotel

OP uitnodiging van het Bilderberg Parkhotel was ik ook dit jaar weer aanwezig op het ABN AMRO World Tennis Tournament. Altijd gezellig en een mooi netwerk moment in de hospitality suite op het vip-dorp, maar het blijft toch ook indrukwekkend om eerste rand in de vip-box langs de baan te zitten. Het blijft een hele ervaring en bedankt dat ik er weer bij mocht zijn!


Interview All Sports Radio met Esther Vergeer

Samen met Esther Vergeer mocht ik mijn radio debuut maken. Wij spraken met Robert Denneman van All Sports Radio over het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, het rolstoeltennis in Nederland, handicap in Nederland en mijn carrière. Wat was het leuk en goed! Luister het hier terug!


Nieuwe coach: Stefan Weeda

Soms moeten er moeilijke beslissingen worden genomen. Het reizen naar Hilversum en Almere werd te zwaar, vijf dagen in de week minstens vier uur in de auto was te vermoeiend. Bij LTC Spijkenisse, kwam ik weer terug bij Stefan Weeda, die mij als klein meisje al tennisles gaf. Wij besloten samen dit avontuur naar Tokio aan te gaan! Een hele mooie en gewenste uitbreiding van team Donna!


Kerstborrel

21-12-2018

 

Gister heb ik voor sponsoren en supporters een kerstborrel georganiseerd op mijn mooie vereniging LTC Spijkenisse, die alles wilde openstellen hiervoor! Samen met de mensen die er waren hebben we er een mooie avond van gemaakt. Ik ben blij dat ik mijn verhaal heb kunnen delen met jullie! Geniet hier van de sfeerimpressie.


Nieuw logo 

20-12-2018

 

Samen met Sander Schinkel, Graphic Design, heb ik een logo ontworpen. Deze gaan jullie vaak terugzien, op social media en de website, maar ook in andere uitingen! Ik ben heel enthousiast hierover, dat we iets hebben dat de foundation representeert! Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden als ik.... Laat me even weten wat je ervan vindt!


Sportgala Nissewaard

17-12-2018

 

Voor het tweede jaar oprij was ik genomineerd tot aangepast sporter van het jaar in onze gemeente Nissewaard. Vorig jaar was ik de winnaar, dit jaar moest ik mijn meerdere erkennen is rolstoeldanser Alex Glijn en zijn partner! Super leuk om deze mensen te mogen ontmoeten. 


Nederlandse Kampioenschappen

17-12-2018

In de eerste ronde van de NK speelde ik tegen Marlise Peters. Ik begon sterk aan de wedstrijd, maar verloor wel wat mijn focus en mijn tegenstander werd beter. Ik won de eerste ronde wel met 6-0 6-3. In de halve finale verloor ik van de nummer 1 van de wereld, maar ik ben wel blij met wat ik heb kunnen laten zien. Super leuk ook dat mijn grootste sponsor Aris Doutis van Galaxy Shipping Agency uit Dubai langs kwam!


Interview sportopvoorneputten.nl

08-12-2018

 

In de Smaeck van Hellevoet ontmoette ik voor het eerst het team van sport op Voorne putten, gedeeltelijk dan. Een hele mooie middag met veel mooie en emotionele herinneringen and veel gelach en gepraat. Uiteindelijk is het toch gelukt om er een leuk verhaal van te maken. Aanrader!

 


Sander Schinkel: Graphic Design

Vandaag hebben wij een eerste afspraak gehad met Sander Schinkel. Hij is Freelance Graphic Designer en heeft voor mij mijn logo en huisstijl ontworpen die we binnenkort gaan introduceren op de website en social media. Wij zijn super blij en enthousiast over deze samenwerking en kunnen niet wachten om dit met jullie te delen!


Toernooisponsor: Iberica Maritima

Voor het komende toernooi in Madrid, hebben wij het voorrecht om een sponsor te hebben die dit toernooi voor ons wilt financieren. Hiervoor zijn wij enorm dankbaar, dat wij deze kostenpost niet zelf hoeven te dragen! 


Video voor Visma Magazine

Naar aanleiding van de samenwerking die wij in maart sloten met Visma e-accounting, kwamen zij met het leuke idee om een video te maken voor hun magazine. Deze video kun je hier vinden op mijn website!


Goed Geld Gala Vriendenloterij

 

Via de Esther Vergeer Foundation, kreeg ik contact met de Vriendenloterij. Ik kreeg de vraag of ik het leuk zou vinden om een cheque uit te reiken op het Goed Geld Gala in de Singer in Laren op 19 februari... dat wilde ik wel natuurlijk! De cheque ging naar het Yvonne van Gennip Talentfonds! 

 


Promotie fotoshoot met eerste sponsor Etkon

Eén mooie foto is wat we wilden, om zo wat meer aandacht te genereren. Mijn eerste sponsor, Etkon, is een bedrijf gespecialiseerd in alles met foto/film materiaal. Dus dat leek een logische stap en werd het geregeld. Het werden alleen wat meer dan één foto :D! Foundation info

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!