Resultaten


ITF 3 Wrexham Indoor Wheelchair Tennis Tournament

16-02-2020

 

Na een half jaar blessure leed en trainingen opbouwen sinds eind november, voelde ik dat ik weer wedstrijden wilde en moest gaan spelen. Ik had nog geen hele week kunnen draaien wat betreft trainingen, maar voelde me zo goed op de baan dat ik het toernooi en wedstrijd gevoel weer wilde ervaren. Zo gezegd, zo gedaan en stonden Stefan en ik in de kou in Wales te trainen 12 februari. Mijn ranking is zover weggezakt dat ik ondertussen 46e stond en dus niet geplaatst was. De eerste ronde won ik redelijk gemakkelijk met 6-1 6-0, waarna ik aan mocht treden tegen de 7e geplaatste Charlotte Famin (#24). Deze wedstrijd was goed maar ging helaas door eigen fouten verloren. In de dubbel kwamen Michaela Spaanstra en ik tot de halve finale waar we nipt verloren van het als tweede geplaatste koppel Kruger/Huang. Een goed toernooi dat smaakt naar meer! Bedankt aan mijn toernooisponsor: Casper Shipping.


ITF 3 Ath Open

17-08-2019

 

Ondanks mijn opgelopen blessure een week eerder in Oostenrijk. besloot ik toch om naar Ath te gaan. Het ging al beter 's nachts door te slapen met een brace, waardoor ik het overdag beter aan kon. In de eerste ronde won ik net als de week ervoor van Van Chastelet, helaas verloor ik hierna in de tweede ronde van de Chinese Huang. In de dubbel behaalde ik de halve finale met mijn Japanse partner Shiori Funamizu! Hierna zouden er veel toernooien volgen, maar helaas liep dit anders, omdat ik aan mijn blessure geopereerd moest worden!


ITF 2 Austrian Open

08-08-2019

 

Na Flanders had ik nog even tijd om mijzelf weer voor te bereiden op de volgende toernooien. Er zou een drukke periode gaan aanbreken, maar helaas liep dit helemaal anders. Ik had al weken last van een tintelende hand en hierdoor kon ik tijdens dit toernooi totaal niet presteren en moest ik uiteindelijk een walkover geven. Daarna ben ik z.s.m. naar huis vertrokken.


ITF 3 Flanders 25 

30-07-2019

 

Na een trainingsblok van vier weken, besloten we een toernooi te spelen als training. Hierbij verloor ik in een spannende wedstrijd de eerste ronde van Moreno (#14), waarna ik de consolationfinale verloor van een goede Chinese speelster Huang. In de dubbel kwamen wij (met Moreno) tot de finale, waarbij de halve finale een hele goede wedstrijd was. De finale ging verloren aan het Chinese koppel, maar ik ben wel erg blij met hoe ik heb gespeeld. De resultaten zullen vanzelf gaan volgen!


ITF 2 Tram Barcelona Open

30-06-2019

 

Van je fouten moet je leren, zeggen ze dan. Ik besloot maar drie dagen training in te plannen, na een negen daagse vakantie, voor een toernooi. Geen goed idee! Daarnaast ook nog materiaalpech in het vliegtuig op de heenweg, dat is geen goede voorbereiding. De resultaten waren er dan ook niet. In de finale consolation speelde ik wel een geode wedstrijd tegen Capocci (#6)! Bedankt aan mijn toernooisponsor Alfaship 


ITF 2 Plock Orlen Polish Open

07-06-2019

 

Na twee weken van mindere resultaten in Frankrijk, ging ik met mijn coach naar de volgende ITF 2. Hier was mijn loting niet ideaal, maar vocht ik me in een matige wedstrijd langs Morch (#26), waarna ik in de halve finale tegen Spaanstra (#12) speelde. Weer een enorm gevecht, met een 5-4 voorsprong in de derde set, verloor ik helaas deze drie setter. In de dubbel nam ik revanche met Moreno en namen we de titel mee terug naar huis! Een succesvol toernooi!


ITF 1 Open d'Amiens

31-05-2019

 

Mijn eerste ITF 1, met een heel sterk deelnemersveld, maar ik had er zin in! Ondanks de slechte weken in wedstrijden, voelde ik me goed, want de trainingen lopen goed! Helaas geen dubbel hier, maar wel de single, tegen de nummer 3 van de wereld. Oké de loting was niet top, maar ik ben erg blij met hoe ik deze wedstrijd heb gespeeld!


ITF 2 Open de Vendee

28-05-2019

 

ITF 2's staan dit jaar meer op het programma. In Frankrijk was ik alleen, zonder coach. Ik merkte dat ik de support miste en me niet fijn voelde, waardoor ik de eerste wedstrijd niet best was en mijn tegenstander speelde daarentegen erg goed. In de consolation speelde ik een redelijke wedstrijd en in de halve finale was het spannend, maar niet goed genoeg. Ik ging ontevreden naar huis... 


ITF 3 Megafon Dreamcup

03-05-2019

 

Na vier finaleplekken in de laatste twee futures, was ik klaar voor het stapje hoger. Samen met mijn coach vertrok ik naar Rusland, waar ik een hele goede eerste wedstrijd speelde. In de kwartfinale verloor ik van Funamizu (nr. 22) in een spannende drie setter. Ik speelde niet goed, maar we waren wel heel blij met de vechtlust die ik liet zien op de baan! Op naar meer :)


ITF Future Vilamoura Open

01-04-2019

 

Met een fijn gevoel ging ik naar Portugal, na het behalen van twee finales vorige week en een goede overwinning in mijn zak. Ik was gedreven om hier de winst te pakken, na twee keer eerder in de finale te hebben gestaan! Ik won hier de single en haalde de finale in de dubbel, waar we net verloren in de super tiebreak :(


ITF Future Karvina Indoor

24-03-2019

 

 

Na een heftig toernooi in Bolton, heb ik een paar weken tijd gehad om te trainen. Helaas werd ik hierin geopereerd en was mijn voorbereiding voor dit toernooi niet optimaal. Ik moest opgeven in de single finale, maar won wel de dubbel!


ITF 2 Bolton 

24-02-2019

 

Na Wrexham ging ik gelijk door naar Bolton, deze keer zonder coach, voor het volgende toernooi. Met een slechte voorbereiding, door verschillende omstandigheden, verloor ik de eerste ronde. Ik speelde geen dubbel helaas. In de consolation behaalde ik de finale. 


ITF 3 Wrexham Indoors

17-02-2019

 

Het eerste internationale toernooi van 2019, samen met mijn nieuwe coach Stefan, was wisselvallig. Na de veel doorgevoerde veranderingen aan het begin van het jaar, had ik meer rust, maar was mijn spel wel een beetje van slag. Ik verloor in de kwartfinale de single en in de halve finale de dubbel. Nog wel een heel grote dankjewel aan mijn toernooisponsor Casper Shipping

 


November 2018

26-11-2018

 

Ik heb in november mijn laatste twee internationale toernooien gespeeld in Loiret, Frankrijk en Praag, Tsjechië. In Frankrijk strandde ik in de halve finale tegen de nummer 19 van de wereld, dit was een ITF 3. In Praag verloor ik in de tweede ronde van de Japanse nummer 10 van de wereld. Je kan meer lezen in deze blog!


Oktober 2018

7-11-2018

 

Na september heb ik even een korte break genomen en die had ik ook echt nodig, bleek in oktober. Eindelijk had ik de zin terug en speelde ik weer tennis op niveau, op een hoger niveau dan ik ooit heb kunnen behalen op toernooien. De motivatie kwam steeds een beetje meer terug en successen volgden! Meer hierover lees je in deze blog.


French Riviera Open

30-9-2018

 

Zoals jullie waarschijnlijk al hebben gelezen, kampte ik met wat motivatieproblemen. Mijn vorige toernooi viel totaal in het water en ik keek dan ook niet echt uit naar het spelen van mijn eerste ITF 2 ooit! Ik ben wel gegaan en heb gespeeld en na een redelijk goede wedstrijd verloor ik toch de eerste ronde. Ik haalde hierna de finale van de consolation, maar ook dit ging niet helemaal als gepland. Over de maand september schreef ik blog en die lees je hier!


Fundación Emilio Sanchez Vicario Madrid

17-9-2018

 

Na de winst in Nederland, had ik het toch even moeilijk en miste ik wat motivatie om weer op toernooi te gaan. Het gingen drukke weken worden en ik zag er zelfs een beetje tegenop. Zoals wel een beetje was te verwachten hierdoor, speelde ik dit toernooi niet goed en verloor ik heel onnodig de eerste ronde. De dubbel werd wel gewonnen, maar blijdschap was ver te zoeken. Ik schreef ook een blog over de maand september!


NRT *** Barneveld Open

3-9-2018

 

In Barneveld speelde ik dit weekend mijn derde en laatste toernooi van 2018 voor de Nederlandse ranglijst. Dit toernooi is altijd zo leuk, mede door de mix dubbel die je hier kan spelen! Daarnaast was het ook nog heel succesvol, met winst in de main draw single en main draw mix dubbel met Rutger Bakker!


De tour door Belgie

19-8-2018

 

Dit jaar speelde ik in augustus drie toernooien, twee ITF 3's en een future. Ik verloor nipt van de nummer 26 van de wereld, won een toernooi en verloor in een matige wedstrijd van de voormalig nummer 16 van de wereld. Het was niet de maand waar ik op hoopte na mijn toernooi in Italië.

Meer vertel ik je hierover in mijn blog!


Torneo Città di Forlí

16-7-2018

 

Het kan helaas niet altijd goed gaan heb ik ondertussen gemerkt. Dit toernooi was geen succes, met een lastige eerste ronde winst, waar ik vooral tegen mijzelf aan het spelen was. In de kwart finale verloor ik helaas van een Japanse, zonder enige kans te hebben op winst, terwijl ik dit niveau toch wel aan zou moeten kunnen... Erg jammer, maar op naar de volgende! Lees hier de blog over dit toernooi.


NRT*** Rollers Smashing Echt

25-6-2018

 

Mijn tweede nationale toernooi stond op de planning. Na de winst in Goirle, ging ik hier ook weer voor de winst. Na een spannende laatste poule wedstrijd en twee goede eerste wedstrijden, lukte dat hier gelukkig ook! De dubbel eindigde echter in de derde plaats, maar was zeker close.


Open Paratennis de Cagnes-sur-Mer

10-6-2018

 

Begin juni speelde in mijn derde future van het jaar in Nice, ook hier behaalde ik voor de derde keer de finale. En ook de winst! Lees hier de blog over dit toernooi.


Lithuanian Open

4-5-2018

 

Ik heb vorige week de Lithuanian Open gespeeld. Dit was een future en na Portugal gedreven om deze te winnen. En zo gezegd, zo gedaan, YES! Ook schreef ik een blog over dit toernooi.


Vilamoura Open, Portugal

11-04-2018

 

Afgelopen week heb ik mijn tweede toernooi gespeeld van het jaar. Dit toernooi was vorig jaar mijn allereerste internationale toernooi ooit! Toen werd ik tweede, dus nu was het doel natuurlijk eerste worden. Ik was goed op weg, helaas konden de finales niet gespeeld worden door het slechte weer en ben ik dus naar huis gegaan zonder deze te spelen. Een raar einde van een toernooi, maar toch een finale plaats! Lees hier meer.


Torneo Alpi del Mare, Italia

17-03-2018

 

Teleurstellende start van het seizoen. Het doel was het behalen van een halve finale en helaas verloor ik in de kwart finale. In de dubbel kwamen we tot de halve finale. Biel/Bienne indoor in Zwitserland wat het eerste toernooi zou zijn, heb ik niet kunnen spelen vanwege de griep. Dus een goede voorbereiding was er ook niet... Meer lezen?


Foundation info

Foundation: Wheelchair Tennis Foundation Donna Jansen.

KVK/CoC-number: 67226582

Email: info@donnajansen.com

Funding: IBAN NL53ABNA0514798394

Through the contact formyou can get in touch with me and your message will reach the right person!